۱۳۹۳ خرداد ۲۵, یکشنبه

شیرینی کره ی بادام زمینی کنجدی



 دوستان ، این شیرینی خیلی خوشمزس و درست کردنش هم بسیار راحته و از اون مهم تر اینه که نه تخم مرغ ،نه شیر ،نه کره و نه بیکینگ پودر داره و کم شیرینه پس شیرینی سالمی هستش و برای دوستان گیاهخوار هم مناسبه و می تونه گزینه ی مناسبی هم برای شیرین های عید باشه .

مواد لازم :

پودر شکر ¾ پیمانه
کره ی بادام زمینی  کرمی  (منظور بدون خرده ی بادام زمینیه ) 3 قاشق غذا خوری سرپر
روغن مایع ¾ پیمانه
وانیل ½ قاشق چایخوری
آرد 3 پیمانه
مقداری کنجد برای تزئین


طرز تهیه : 

پودر شکر و کره ی بادام زمینی رو با هم زن برقی مخلوط کنید و کم کم روغن مایع  و وانیل رو بهش اضافه کنید و هم بزنید وهمزن رو کنار بزارید  بعد آرد رو کم کم اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید تا جایی که دیگه لازم می شه با دست خمیر رو مخلوط  کنید و ورز بدید تا آرد به خورد خمیر بره و خمیر یکدست و لطیفی به دست بیاد ، از اونجایی که جنس آرد ها با هم فرق می کنه و ممکنه آرد کمتری لازم بشه اول 2 پیمانه رو اضافه کنید و کمی ورز بدید و بعد پیمانه ی آخر رو کم کم اضافه کنید تا خمیری به دست بیاد که به دست نچسبه ، ولی من همون 3 پیمانه رو استفاده کردم و خمیر هم خوب شکل می گرفت .
از خمیر تکه هایی جدا کنید و به شکل گلوله در بیارید و در کاسه ای کنجد بریزید و گلوله ها رو توش بغلتونید و روی سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بزارید .سایز گلوله ها دست خودتونه ،مال من به اندازه ی یه گردو بزرگ هستش ولی معمولا این شیرینی رو در اندازه ی کوچکتری درست می کنند که بشه یه دفعه خوردش  و اون طوری شیک تره ،طوری که مثلا 40 -38 دونه از این شیرینی ها بدست بیاد ،بهتره که شما  کوچیک درست کنید و اول همه ی خمیر رو به صورت گلوله در بیارید و بعد چند تا چندتا تو یه کاسه ی بزرگ کنجد بریزید و  بغلتونیدشون  .این شیرینی تغییر حجم نمی ده پس می تونید نزدیک به هم در سینی بچینید و به مدت 20 دقیقه در فر 180 درجه از قبل گرم شده بزارید ،البته برای من چون بزرگتر بود زمان بیشتری لازم داشت تا زیر شیرینی ها تغیر رنگ بده و روش ترک بخوره ،اگه از فر گازی استفاده می کنید و زیر شیرینی طلایی شده و روش ترک نخورده ،شعله ی پایین رو خاموش کنید و شعله ی بالا رو روشن کنید تا روش هم ترک بخوره و بپزه . این شیرینی بافتی شبیه به شیرینی بهشتی داره  با چای خیلی مزه می ده .
***اگه stand mixer  دارین می تونید همه ی مراحل رو با دستگاه و با تیغه ی پارویی انجام بدید که البته من دستی انجام دادم .
هر وقت که این شیرینی ها رو می بینم یاد مادربزرگ خدا بیامرزم می افتم که به شیرینی بهشتی می گفت روشور !  روحش شاد
نوش جان / ارغوان





۴ نظر:

  1. چقدر این شیرینهای خوششمزست ، به به ، باید دوباره درستش کنم ، ممنون ازت بابت دستور خوبت عزیزم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم ،نوش جونتون باشه رزیتا جونم . منم خیلی دوسشون دارم .

      حذف
  2. man dorost kardam ba kare badam. kheili khoshmaze ast. merci Arghavan jan

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نوش جونتون باشه عزیزم ،خوشحالم که دوست داشتید <3.
      با کره ی همه ی مغز ها می شه درست کرد بادام ،بادام هندی ،فندق ولی خب اینجا ما فقط به کره ی بادام زمینی دسترسی داریم که البته من خیلی مزش رو دوست دارم ولی خیلیا دوست ندارند یا بهش حساسیت دارند .

      حذف