۱۳۹۳ مرداد ۲۶, یکشنبه

خورش ماست و باقلا سبز



 دوستان  عزیز ،این خورش خیلی خوشمزست و طعم متفاوتی داره ، بهتون توصیه می کنم اگه باقلا دوست دارید و بهش حساسیت ندارید حتما امتحانش  کنید .




مواد لازم برای 4 نفر :

گوشت بدون استخوان تکه شده به قطعات 3 سانتی 400 گرم (من از سر دست گوسفند استفاده کردم)
دانه ی فلفل 5 عدد
چوب دارچین 1 عدد
دانه ی هل 3 عدد
دانه ی میخک 2 عدد
تخم گیشنیز 6 عدد
برگ بو 1 عدد
سیر 4 حبه ( 2 عدد درسته و 2 عدد رنده شده)
پیاز درشت  1 عدد به 4 قسمت تقسیم شده
روغن مایع  2 قاشق غذا خوری
باقلا 400 گرم (من از باقلای فیریز شده استفاده کردم)
ماست ترش 400 گرم (هر چی ماست ترش تر باشه خوشمزه تر می شه )
آرد 2 قاشق غذا خوری سرپر
کره 1 قاشق غذا خوری
گیشنیز ریز خرد شده 3 قاشق غذا خوری سر پر + مقداری برای تزئین


روش تهیه :

در قابلمه ی روغن مایع رو بریزید و بزارید گرم بشه و گوشت رو داخلش سرخ کنید به طوری که همه ی اطراف گوشت سرخ بشه و خودش رو ببنده ، بعد ادویه های کامل رو اضافه کنید و مقداری تفت بدید تا بوشون در بیاد و بعد  نصف  سیر  درسته رو اضافه کنید و تفت بدید  تا بوش در بیاد و بعد پیاز رو اضافه کنید و کمی تفت بدید و بعد آب گرم به گوشت اضافه کنید و بزارید که بجوشه و گوشت بپزه .بعد از این که گوشت پخت آبش رو صاف کنید که ادویه ها ازش جدا بشه ، سیر و پیاز رو هم می تونید ازش جدا کنید که من این کار رو نکردم و سیر و پیاز رو له کردم و به گوشنت اضافه کردم . اگه آب گوشتتون زیاده همش رو نریزید چون خیلی خورشتتون شل می شه ، تقریبا به لیوان از آب گوشت احتیاج داریم ، نصف لیوان رو روی گوشت بریزید و نصفش رو نگه دارید.باقالی ها رو به گوشت و آب گوشت اضافه کنید و روی شعله ی کم بزارید . در ظرف دیگری ماست رو روی حرارت بزارید و آرد رو بهش اضافه کنید و خوب و سریع هم بزنید تا یکدست بشه و آرد گلوله گلوله نشه تا جوش بیاد ، بعد نصف لیوان آب گوشت  باقیمانده ی گرم رو برداشته و به مخلوط ماست اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست بشه سپس مخلوط  رو به گوشت و باقالا اضافه کنید و بزارید برای 10 دقیقه رو حرارت باشه و به آرامی همش بزنید  تا به غلظت مطلوب برسه .در ظرف دیگه ای 1 قاشق غذا خوری کره رو بریزید و روی حرارت بزارید وقت آب شد سیر رنده شده رو بهش اضافه کنید و کمی تفت بدید تا بوش بلند بشه و بعد گیشنیز خرد شده رو بهش اضافه کنید و تفت بدید تا بوش بلند بشه بعد به خورش اضافه کنید و مخلوط کنید .


خورش آمادست و می تونید در طرف بکشید و روش رو هم با کمی گیشنیز تزئین کنید  با برنج سفید سروش کنید .



*** اضافه کردن ادویه های کامل برای رنگ نگرفتن آب گوشت و روشن موندن رنگ خورش هستش .
*** می تونید گوشت رو در زودپز بپزید .
*** اگه ماست ترش در دسترس ندارید شب تا صبح از یخچال بیرون بزاریدش ترش می شه .
*** غلظت این خورش رو می تونید بنا به سلیقه خودتون با اضافه کردن آب گوشت یا آرد کم و زیاد کنید.


نوش جان / ارغوان










۴ نظر:

  1. عجب ادویه هایی داره این ارغوان چه بویی چه رنگی
    من همیشه پودر تخم گشنیز استفاده میکنم به نظرت چقدر میشه معادلش با 6 تا ؟اصلا میشه جایگزین کرد؟چون نوشتی ادویه هاش رو جدا میکنیم
    به نظرم غلیظش خوش مزه تر باشه الان این غلظت توی عکس عالیه
    راستی این غذا مال کجاست؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون عزیزم فآره خیلی معطر و خوشمزست .
      برای تخم گیشنیز می تونی از 1/4 قاشق مربا خوری استفاده کنی ولی چون رنگش روشن بمونه گفتن ادویه ی کامل بریزید و سیر و پیاز رو هم از داخلش در آورده بودند ولی من له کردم و ریختم تو خورش که اونم کمی رنگش رو تیره تر کرده که از نطر من مهم نیست !
      دستور این غذا رو از مجله ی آشپزی عربی فتافیت برداشتم که یه کانال تلویزیونی هم تو ماهواره دارند و لبنانی هستند ولی از کشور های مختلف عربی آشپز ها باهاشون همکاری می کنند ولی در مورد این که محل طبخ این غذا کجاست مطلبی نگفته بود .

      حذف
  2. ارغوان جون خیلی جالب توجه بود
    من هم باقالی خیلی دوست دارم و خوشبختانه هیچکدوممون آلرژی هم نداریم
    اتفاقا من هم سوال شادی جون رو داشتم که به جواب رسیدم
    ولی آدم حس میکنه که باید ی جورایی ایرانی باشه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون گیلدا جون ،جاتون خالی ،خوشمزست <3
      فکر می کنم تو یه قسمت هایی از ایران هم درست می کنند مردم چون بعضی ها قبلا خورده بودند ولی نمی دونم کجا

      حذف