۱۳۹۳ شهریور ۲, یکشنبه

دمپخت دال عدس


دوستان عزیزم ،این دمپخت خیلی خوشمزست و درست کردنش مثل بقیه ی دمپخت ها خیلی  آسونه و یکی از محبوب ترین دمپخت های خونه ماست و بهتون توصیه می کنم حتما  امتحانش کنید ، پشیمونی نداره.

بعضی وقت ها خوبه به بدنمون استراحت بدیم و گوشت نخوریم .
این غذا ، یک غذای مصری هستش که بهش کشری اسکندرانی  (koshari eskandarani)   می گند که یعنی کشری هست که در شهر اسکندریه درست می شه . قبلا یه نوع دیگه کشری رو براتون گذاشته بودم که در شهر قاهره درست  می شه .می تونید دستورش رو اینجا ببینید . کشری اسکندرانی در شهرهای سواحل دریای مدیترانه مثل اسکندریه  ،پورت سعید و رشید بیشتر خورده می شه . این دمپخت رو معمولا با تخم مرغ آب پز و سس گوجه فرنگی و شور و گاهی هم با ماهی یا میگو می خورند .


 من خودم این دمپخت رو با تخم مرغ نیمرو و ترشی لیته خیلی دوست دارم .

مواد لازم برای 4 نفر :

برنج 2 لیوان
دال عدس ( عدس قرمز ) 1 لیوان
پیاز درشت 1 عدد مکعبی خرد شده ( سایزش بستگی به خودتون داره ،من درشت خرد کردم)
روغن مایع 3 قاشق غذا خوری
کره 1 قاشق غذا خوری
پودر زیره سبز ½ قاشق مربا خوری ، نمک و فلفل به مقدار دلخواه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری ( اختیاری ، مصری ها رب گوجه فرنگی داخلش نمی ریزند و من هم این دفعه نریختم ولی معمولا می ریزم و به نظرم خوشمزه تر می شه ، البته باعث می شه که رنگش گل بهی بشه و عدس ها دیگه توش مشخص نباشه)
آب 4 لیوان ( بسته به نوع برنجتون ،من از برنج باسماتی که برای کته کردن هر لیوانش 1.5 برابر آب لازمه استفاده کردم )
روغن مقداری برای دادن دور ظرف وقتی آب دمپخت تموم شد
برای سس گوجه فرنگی :
1 قوطی کنسرو گوجه فرنگی خرد شده یا 4 عدد گوجه فرنگی درشت پوست و تخم جدا شده
3 حبه سیررنده شده
1 قاشق مربا خوری پودر زیره ی سبز
2 قاشق غذا خوری روغن زیتون
سرکه 2- 4 قاشق غذا خوری بسته به ذائقه ی خودتون
نمک و فلفل به میزان دلخواه

همه ی اون مقدار نمک رو داخل غذا نریختم !

روش تهیه :

عدس و برنج رو بشورید ، احتیاجی به خیس کردن عدس نیست . در قابلمه ی سایز مناسب که دمپخت رو می خواید توش بپزید ،روغن و کره بریزید و و پیاز رو داخلش سرخ کنید تا سبک بشه

روی اون شعله ی دیگه تخم مرغ ها در حال آب پز شدن هستند !

 و بعد پودر زیره ی سبز ، نمک و فلفل و در صورت تمایل رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و با هم تفت بدید


 و بعد عدس رو اضافه کنید و کمی تف بدید


 و بعد برنج رو اضافه کنید و تفت بدید


 و آب رو بهش اضافه کنید

در اینجا فقط به اندازه ی آب لازم برای پخت برنج آب اضافه شده و بقیه کم کم اضافه شده تا مقدار آب بدستم بیاد 

  و بزارید که بجوشه و آبش کشیده بشده و بعد کمی برنج رو از اظراف به وسط بیارید


 و دورش رو کمی روغن بدید و بزارید نیم ساعت با شعله ی کم دم بکشه . من 1 قاشق غذاخوری روغن دادم ،مقدارش به خودتون بستگی داره اگه بخواید چرب تر باشه .

برای درست کردن سس گوجه فرنگی :



در قابلمه ی کوچکی روغن زیتون بریزید و روی حرارت بزارید ،سیر رنده شده رو بهش اضافه کنید و کمی تفت بدید تا بوش بلند بشه و زیره رو اضافه کنید وکمی تفت بدید و  بعد گوجه فرنگی رو اضافه کنید و هم بزنید و  بزارید کمی بپزه و سس مقداری غلیظ بشه و سرکه (من از 3 قاشق غذا خوری سرکه ی سیب استفاده کردم ) رو بهش اضافه کنید و نمک و فلفل سس رو اندازه کنید و از روی حرارت بردارید .
دمپخت رو با سس گوجه فرنگی ، تخم مرغ آپز یا نیمرو ، ترشی یا شور ، سالاد یا ماست می تونید سرو کنید .

*** میزان آب مصرفی بستگی به نوع برنجتون داره ، اگه برنجتون متفاوته آب رو اول به اندازه ی آب لازم برای برنج بریزید و بقیه ی مقدار لازم رو کم کم اضافه کنید .
*** دال عدس بسیار نرمه و زودتر از برنج می پزه و در این غذا دال عدس کاملا له شده هستش .اگه دوست دارید کمتر له باشه می تونید دال عدس رو بعد از جوش اومدن آب و کم شدنش اضافه کنید .
*** برای کندن پوست گوجه فرنگی می تونید اون رو 8 دقیقه در آب در حال جوش بندازید و بعد از خنک شدن به راحتی پوستش رو جدا کنید و تخم هاش رو بگیرید و خرد کنید .

نوش جان / ارغوان


۱۰ نظر:

  1. نوش جون عزیزم خیلی خوشمزه به نظر میاد
    من تخم مرغ رو با برنج خیلی دوست دارم
    این غذا هم مثل بقیه غذاهات خیلی خوش اب و رنگ شده ممنونم از توضیحات کامل و جامع

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون شادی جون ،جات خالی عزیزم <3 خواهش می کنم گلم
      من تخم مرغ نیمرو رو خیلی با انواع دمپخت دوست دارم و معمولا اون طوری می خورم ولی این دفعه همون روش مصری ها رو پیاده کردم ،البته اینم خوب بود .

      حذف
  2. خیلی جالب بود , ی جورایی مثل دمی عدس خودمون هست , ولی با عدس قرمز
    فکر کنم دوست داشته باشم , چون دمی عدس رو هم خیلی دوست دارم
    و باز هم فکر کنم در وهله اول با ماهی واسه من دیگه پرفکت میشه :)))))
    ولی راست میگی ارغوان جون با تخم مرغ نیمرو هم لذیذ هست
    نوش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون گیلدا جون <3 من همه جوره این دمپخت رو خیلی دوست دارم

      حذف
  3. به به رفتم که درست کنم دست گلت درد نکنه عزیزم راستی منه خنگول تازه فهمیدم که شما وبلاگ داری میبینی تو رو خدا؟؟؟

    لینکت کردم <3

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم ،از همین الان نوش جونتون باشه لیلا جون <3 . خیلی لطف کردید که لینکم کردید ،ممنون عزیزم <3

      حذف
  4. حتما درستش میکنم ، همیشه فکر میکردم نمیشه با دال عدس دمپخت درست کرد ، اما حالا دیدم که چقدر هم عالی میشه ، فکر کنم منم مثل تو با رب بیشتر دوست داشته باشم ، دستت درد نکنه بابت دستور عزیزم و نوش جونتون :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جونم <3 خواهش می کنم عزیزم .امیدوارم که درست کنید و لذت ببرید از همین الان نوش جونتون
      احتمالا چون دال عدس ها له می شه یه جورایی ایرانیا این کارو نمی کننند ولی به نظر من همون جوری هم خیلی خوبه

      حذف
  5. باسلام من امروز ناهار این غذا را پختم عالی بود مرسی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام آمنه جان
      خواهش می کنم ،نوش جونتون باشه عزیزم .من و شوهرم خیلی این غذا رو دوست داریم و من زیاد می پزمش

      حذف