۱۳۹۳ شهریور ۲۵, سه‌شنبه

برنج ادویه دار با ماهی




دوستان عزیزم ،اگه مثل من به برنج های مخلوط و ماهی علاقه دارید ، حتما این غذا رو امتحان کنید خیلی خوشمزست .

 این غذا در کشور های مختلف عربی با ادویه های متفاوتی درست می شه و صیادیه السمک نامیده می شه . به این نوع برنج صیادیه می گند ولی معنی خاصی نداره اسمش اینه یا من و شوهرم داستانش رو نمی دونیم .
این مدل درست کردن رو از خانم اماراتی  که در شارجه زندگی می کنه یاد گرفتم و به نظرم خوشمزست . ولی مثلا مصری ها فقط در برنجش زیره ی سبز می ریزند و از ادویه های دیگه استفاده نمی کنند .


مواد لازم  برای 3- 4 نفر :

برای برنج :

برنج 2 لیوان شسته شده
پیاز درشت خلالی خرد شده 3 عدد
روغن برای سرخ کردن پیاز
قرص استاک مرغ 1 عدد
پودر زیره سبز 2 و 2/1 قاشق مرباخوری
دارچین ½ قاشق مربا خوری
گرد لیمو ½ قاشق مریا خوری
پودر تخم گیشنیز ½ قاشق مربا خوری
پودر هل ¼ قاشق مربا خوری
فلفل سیاه ¼ قاشق مربا خوری  
روغن مایع 1 قاشق غذا خوری
آب 3 پیمانه ( به مقدار لازم برای کته کردن برنجتون )
نمک به مقدار لازم

برای ماهی :

فیلیه ی ماهی 600 گرم
ادویه ی ماهی 1 قاشق مربا خوری
زردچوبه 1 قاشق مربا خوری
پودر زیره سبز ½ قاشق مربا خوری
پودر سیر ½ قاشق مربا خوری
فلفل سیاه ¼ قاشق مربا خوری
فلفل قرمز ¼ قاشق مربا خوری ( بنا به ذائقه ی خودتون تنظیم کنید و در نظر داشته باشید که ادویه ی ماه خودش کمی تند هست )
نمک ¾ قاشق مربا خوری ( میزان نمک بستگی به ذائقه ی خودتون داره )
آرد ¾ لیوان

برای تزئین :

فلفل دلمه ای رنکی نازک اسلایس شده 1 عدد
کره 2 قاشق غذا خوری
لیمو برش خورده


روش تهیه :

پیاز رو در روغن سرخ کنید تا برشته و قهوه ای رنگ بشه و در صافی بزارید که روغن اضافش بره ( نمی خوایم همه ی روغن کامل گرفته بشه ،برای همین روی دستمال جذب روغن نمیزاریم ). بعد پیاز و ادویه ها و قرص استاک مرغ  و 1 قاشق روغن مایع رو به علاوه ی 1 لیوان آب داغ در میکسر ریخته و 3 دقیقه مخلوط می کنیم تا یکدست بشه . و بعد در قابلمه ای که می خوایم برنج رو توش بپزیم می ریزیم و باقی مقدار آب( دو لیوان) رو بهش اضافه می کنیم و بعد برنج رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم و نمکش رو اندازه می کنیم (یادتون باشه که قرص استاک مرغ خودش نمک داره) و روی گاز می زاریم تا بجوشه و آبش تموم بشه و کمی برنج رو از دیواره ها به وسط میاریم و دور برنج رو کمی روغن می دیم و برای نیم ساعت با شعله ی کم می زاریم تا دم بکشه . در این حین ادویه ها و نمک و فلفل رو با هم مخلوط کنید و به فیله ی ماهی تکه شده اضافه کنید و مخلوط کنید تا ادویه همه جای ماهی رو بگیره .


 آرد رو در کیسه ای بریزید و قطعات ماهی رو توش بندازید و خوب تکونش بدید تا آرد همه قسمت های ماهی رو بگیره


 و بعد ماهی رو در روغن داغ سرخ کنید . و بعد روی دستمال جذب روغن بزارید تا روغن اضافیش گرفته بشه .
برای تزئین هم فلفل دلمه ای رنگی رو در کره سرخ کنید. برنج رو در دیس بکشید و ماهی رو روش بزارید و با فلفل های رنگی و برش های لیمو تزئینش کنید که من یادم رفت لیمو بزارم و این که من چند تا فلفل رنگی داشتم و مقداری از همه ی رنگاش استفاده کردم و بقیش رو هم یه سالاد کردم که بعدا دستورش رو براتون می زارم .



*** من دستور رو همون طور که در کشور های عربی درست می شه گذاشتم ولی گاهی پیاز رو نگینی ریز خرد می کنم و با روغن تفت می دم و بعد ادویه ها رو اضافه می کنم و تف می دم و بعد برنج و آب رو اضافه می کنم و دمپختش می کنم ، یعنی دیگه تو میکسر نمی ریزمش .

نوش جان / ارغوان




۶ نظر:

  1. به به این ترکیب با اون ادویه هاش معلومه که عربی هست
    اون ترکیب ادویه با برنج هم خیلی جالب بود , چون اصولا همه ادویه ها رو درسته میزارن و بعد هم بر میدارن
    دستت درد نکنه ارغوان جون , میدونم که میدونی من از عشاق ماهی هستم :))))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون گیلدا جون <3
      بله ،معمولا ادویه ی درسته می ریزند که برنج رو رنگی نکنه ولی این یکی به خاطر پیاز سرخ شده رنگی هست پس دیگه ادویه ها رو هم همون طوری اضافه می کنند و تو میکسر می ریزند تا یه دست بشه و هیچی از پیاز زیر دندون نیاد و چیزی قاطی برنج نباشه
      منم مثل شما ماهی دوست دارم .

      حذف
  2. عالی شده عزیزم
    از چه ماهی استفاده کردی برای این برنج؟ فکر کنم ماهی های تیغ دار خوب نیستن متاسفانه خونواده ما زیاد ماهی خور نیست و برای همین من خیلی کم درست میکنم این ادویه ها حسابی خوش عظر و طعمش میکنه نوش جون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون شادی جون ، من از یه ماهی استفاده کردم که اینجا بهش white fish می گند . اینجا چندد مدل از این فیله ماهی ها داریم که کم بو و مزه هستند مثل تیلاپیا . به نظر من اگه ماهی خوب مزه دار بشه افرادی هم که دوست ندارند می خوردند . البته همچین ماهی هایی اصولا زیاد مزه ی ماهی نمی دند !

      حذف
  3. چقدرلذیذه ارغوان جان ، کیف میکنم غذاهای عربی میذاری عزیزم ، من که عاشق کارهاتم ، خسته نباشی ....

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جونم ،شما همیشه به من لطف دارید <3
      غذاهای عربی رو دوست دارم ، اکثرشون با ذائقه ی ما جور در میاد .

      حذف