۱۳۹۳ شهریور ۱۸, سه‌شنبه

نان خشک


دوستان عزیزم ، من عاشق این نون های خشک هستم .
می دونم شمایی که تو ایران هستید به راحتی می تونید این نون ها رواز نون فانتزی فروشی ها تهیه کنید ولی خب دست ما کوتاهه .من خیلی این نون های خش خشی رو با پنیر و چای دوست دارم . این نون ها برای من یه میان وعده ی ایده آله . من از وقتی که دستور این نون ها رو تو وبلاگ لاله جون ( آشپزی با سبز و ترش ) دیدم ،کلی خوشحال شدم و می خواستم درستشون کنم ولی هی فرصت نمی شد .تا بالاخره این هفته درست کردم و به درخواست شوهرم دوباره به زودی درست خواهم کد که با خودش ببره سرکار .جا داره از لاله جون برای این دستور عالی تشکر کنم .می تونید دستور ایشون رو اینجا ببینید .


مواد لازم :

خمیر مایه فوری  2 و ¼ قاشق چایخوری
شکر 2 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
کره 3 قاشق چایخوری یا 42 گرم
آب ولرم 1 پیمانه
آرد 2 و ½ پیمانه سرخالی (ممکنه با توجه به جنس آردتون به مقدار کمتر یا بیشتری آرد نیاز پیدا کنید )
تخم مرغ 1 عدد کمی زده شده + کمی هل یا زنجبیل  برای رومال
کنجد و سیاهدانه و مغز تخمه و سبزی خشک به دلخواه برای روی نان



روش تهیه :

کره رو آب کنید .
خمیر مایه ، شکر و نمک و آب رو مخلوط کنید



 و بعد کره ی آب شده رو بهش اضافه کنید و مخلوط کنید .



آرد رو به تدریج بهش اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر لطیف و کمی چسبناک به دست بیاد ،فقط کمی که با ورز دادن از بین می ره .



 خمیر رو برای 5 دقیقه ورز بدید و بعد در ظرفی بزارید و روش رو بپوشونید



 و برای 10 دقیقه در جای گرم بهش استراحت بدید .


بعد از 10 دقیقه استراحت
بعد خمیر رو 4 قسمت کنید و روی سطح کار گلولش کنید .



فر رو روی 180 درجه روشن کنید .
بعد هر کدوم از گلوله ها رو به سایز سینی فرتون باز کنید ،خمیر باید خیلی نازک بشه .تمام سعیتون رو بکنید که ضخامت خمیر یکنواخت باشه ، این کار با تمرین بدست میاد . اولی شاید خیلی خوب نشه ولی بعدی ها بهتر می شه . سعی کنید که لبه های خمیر کلفت نباشه و ضخامت یکسانی داشته باشه .به خصوص در فرهای گازی مثل مال من حرارت در قسمت وسط فر بیشتر هستش و کناره های حرارت کمتری میگیره ،بنابراین قسمت وسطش زودتر برشته می شه .
سینی فر رو چرب کنید و خمیر باز شده رو توش بندازید



 و تخم مرغ  رو با قلمو روش بمالید (اگه به بوی تخم مرغ حساس هستید می تونید مقداری هل بهش اضافه کنید که معطر بشه و بوی تخم مرغ نده ). 
بعد روش کنجد یا سیاهدانه یا تخمه یا سبزی بریزید .





روی هر کدوم از 4 نا می تونید یه چیز یا ترکیبی ازشون بریزید .من روی یکی کنجد ،یکی کنجد و سیاهدانه ، یکی شاهدانه و تخم کدو و یکی ریحان خشک ریختم ،شوید هم خیلی خوبه ولی من نداشتم .
بعد در طبقه ی وسط فر 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه بزارید تا به برشتگی دلخواهتون برسه .من این نون رو برشته دوست دارم ،شما می تونید زودتر بردارید .





یکی از نون ها به سرعت خورده شد و به عکس گرفتن نرسید !!!
*** می تونید نون ها رو قبل ا گذاشتن تو فر با کاتر پیتزا یا چاقو به مستطیل های کوچک برش بزنید که تکه نون های منظمی داشته باشید چون وقتی که پخته می شه دیگه نمی تونید منظم قسمتش کنید .
نوش جان / ارغوان



بعدا نوشت :
تلاش شماره 2 ، این ظرف که می بینید قراره با شوهرم بره سر کار .
این دفعه به جای چرب کردن سینی کاغذ روغنی انداختم که بهتر بود ، بهتر خمیر رو باز کردم چون تجربه داشتم و قبل از در فر گذاشتن خمیر رو با کاتر پیتزا تکه کردم .


۶ نظر:

  1. بسیار عالی عزیزم , نوش جون , این نونهای خشک و خوشمزه را همینطور خالی هم میخوری خوشمزه هست / نیلو چف (مای کوکینگ )

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون نیلوفر جان <3 واقعا همین طوره خالی خالی هم خوشمزه هستند

      حذف
  2. به به , جدی جدی با همون پنیر و گوجه و چای چه لذت بخشه
    دستتون درد نکنه و نوش جون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون گیلدا جون <3 جاتون خالی خیلی چسبید

      حذف
  3. خیلی عالیه ، ترد بودنش رو حس میکنم ، به به ، دست هردوتون درد نکنه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جونم <3 حسابی خش خشی بود .جاتون خالی عزیزم

      حذف