دوستان عزیز این شامی های خوشمزه و خوشرنگ گزینه ی بسیار مناسبی برای سفرها ی افطار هستند . با وجود هویج این شامی اصلا مزه ی شیرین نداره و سس این شامی مزه ی خوب و جدیدی داره که بهتون پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید.
درست کردن این شامی رو از
الهام جون ( سایت آشپزی با الی گولو )
یاد گرفتم که جا داره ازشون تشکر کنم ، واقعا خوشمزه و عالی بود . دستور ایشون رو می تونید اینجا
ببینید .
مواد لازم:
سیب زمینی بزرگ یک عددهویج بزرگ 1 عدد
پیاز متوسط دو عدد جدا گانه
گوشت چرخ کرده 200 گرم
آرد نخود چی 1 پیمانه
تخم مرغ یک عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان دلخواه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری سر پر
نعناع نصف قاشق غذاخوری
سرکه 2 قاشق غذاخوری
شکر نصف قاشق غذاخوری در صورت تمایل ( که من استفاده نکردم )
طرز تهیه:
سیب زمینی و هویج رو ریز رنده کنید و آبش رو بگیرید و کنار بزارید . یک عدد پیاز رنده شده (آب پیاز رو نگیرید ) ، گوشت، آرد نخودچی، ادویه ها و تخم مرغ را با سیب زمینی و هویج رنده شده مخلوط کنید و ورز بدین تا نرم و یکدست بشند .در ماهیتابه ای روغن بریزید و از مایه گلوله هایی اندازه نارنگی بردارید و بهش فرم بدید و هر دو طرفش را تو روغن سرخ کنید. اگه می خواید شامی ها تون یک اندازه باشه مایه رو داخل یه ملاقه ی کوچک بریزید و روش رو با چاقو صاف کنید ،این طوری میزان یکسانی از مایه برای هر شامی خواهید داشت .
وقتی شامی ها سرخ شدند ، سراغ درست کردن سس برید . اون یکی پیاز رو خرد کنید و در روغن تفت بدید، وقتی طلایی و سبک شد رب رو بهش اضافه کنید و تفت بدید، بعد 2 لیوان آب بهش اضافه کنید، سرکه و نعناع را هم بهش اضافه کنید و بذارین سس به جوش بیاد، بعد شامی ها را به سس اضافه کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه حرارت بدید و بذارید کمی نرم بشند. لازم نیست در ماهیتابه را بذارید.وقتی سس غلیظ شد شامی ها آماده هستند . لازم نیست سس خیلی غلیظ و همه ی آبش تموم بشه چون اصل مزه ی این شامی به سسش هست (البته من از شکر در داخل سس استفاده نکردم ) . من برای عکس گرفتن همه ی سس رو روش نریختم ، مقدار سس بیشتر هستش .
نوش جان / ارغوان
نوش جون عزیزم عجب رنگ و لعااااابییییی دستت درد نکنه
پاسخحذفمن از این هویج قرتی ها میخوام الان..یعنی دستگاه هویج قرتی درست کن :D
خیلی ممنون شادی جون <3
حذفاین دستگاه نیست که یه رنده ی ساده هستش که سرش از این دندونه ها داره ، از یه دست فروش توی تجریش خریدمش ! حالا عکسش رو برات می فرستم عزیزم
نوش جان ارغوان جون , چه خوشرنگ شده
پاسخحذفواسم جالب بود که گفتی شیرین نیست :)
خیلی ممنون گیلدا جون <3
پاسخحذففکر می کنم به دلیل این که نسبت هویج به مواد دیگش کمه زیاد مزش نمیاد و این که هویجش خامه ، اگه پخته رنده می شد قطعا شیرین تر بود .
به به ؛ عالی شده عزیزم ، ما هم خیلی دوست داریم ، مامان من همیشه هویج میزنه ، دست گل هر دوتون درد نکنه
پاسخحذفخیلی ممنون رزیتا جونم ،جاتون خالی عزیزم <3
حذف