۱۳۹۳ مرداد ۱۲, یکشنبه

کیک کنجدی با عطر و طعم زعفران و هل


 دوستان عزیز، این کیک بسیار خوشمزه و خوش عطره و هر چی از خوشمزگی این کیک بگم کم گفتم ،بهتون  به شدت پیشنهاد می کنم که امتحانش کنید ،یعنی  اگه  امتحان نکنید از دستتون رفته ،حالا خود دانید !!!

عطری که هنگام پخت این کیک بلند می شه فوق العاده هستش و این کیک یه گزینه ی مناسب برای صبحانه و عصرانه میتونه باشه .

مواد لازم :

کنجد مقداری برای پوشاندن سطح قالب
تخم مرغ 2 عدد
شکر ¾ پیمانه
وانیل 1 قاشق چایخوری
روغن مایع ½ پیمانه
ماست ¾ پیمانه
آرد 1و ½ پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق غذا خوری
پودرهل ½ قاشق چایخوری
 زعفران  آسیاب نشده  1 قاشق چایخوری
بادام پرک 3 قاشق غذا خوری
*  همه ی مواد رو بزارید هم دمای محیط بشه .
* برای اندازه گیری ماست اول با قاشق یا چنگال همش بزنید و بعد اندازه گیری کنید .


روش تهیه :

قالب مناسب (20- 23 سانتی ) مورد نظر رو چرب کنید و به جای آرد پاشیدن کنجد بپاشید ،طوری که کنجد تمام دیواره و کف قالب رو بپوشونه،من از قالب 26 سانتی استفاده کردم که برای  مواد این کیک بزرگه ولی من می خواستم حتما تو قالب طرحدار باشه و قالب طرحدار کوچک نداشتم ، اگه می خواید کیکی با ارتفاع مناسب در این قالب داشته باشید مقدار مواد رو باید 2 برابر کنید و مطمئن باشید که این کیک به سرعت تموم می شه .
در کاسه ای آرد ،بیکینگ پودر و پودر هل رو باهم مخلوط کنید و سپس الکش کنید و بعد رشته های زعفران(کمی با دستتون رشته ها رو خرد کنید ) و بادام پرک رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه .
در کاسه ی دیگری ،شکر و تخم مرغ ها و وانیل رو با هم زن برقی بزنید تا حجمش دوبرابر بشه (تقریبا 3-5 دقیقه) و بعد روغن مایع رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه و بعد ماست رو اضافه کنید و هم بزنید تا کامل مخلوط بشه و بعد مخلوط آرد رو در چند مرحله به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با لیستک یا قاشق هم بزنید .و خمیر کیک رو در قالب بریزید


 و در طبقه ی وسط فر 180 درجه ی سانتی گراد از قبل گرم شده به مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندون ازش تمیز بیرون بیاد قرار بدید .
بعد از این که کیک پخت 10 دقیقه کیک رو با قالب روی تور سیمی قرار بدید


 و بعد کیک رو روی تور سیمی برگردونید تا خنک بشه و بعد نوش جان کنید .
*** همه ی مقادیر اندازه گیری سر صاف هستند .
*** مقادیر اندازه گیری شده با پیمانه و قاشق های اندازه گیری استاندارد شیرینی پزی هستند .
*** زعفران آسیاب نشده ظاهر قشنگی به کیک می ده و وقتی برش می زنه به صورت خال های در کیک مشخصه ولی اگه می خواید از زعفران آسیاب شده استفاده کنید به اندازه ی ¼ قاشق چایخوری رو در مقدار کمی آب حل کنید و به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید که البته این کار باعث می شه که کیک کاملا زرد بشه.
نوش جان / ارغوان





۲۸ نظر:

  1. این کیک وااااقعا بی نظیره ، ممنون بابت یاد دادن این دستور عالی ، منکه بارها و بارها پختم و لذت بردیم ، دسسست ارغوان جونی درد نکنه :*

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم رزیتا جونم ، خیلی ممنون عزیزم <3 . نوش جونتون باشه . منم زیاد درستش می کنم :-*

      حذف
  2. وای ی ی من ی جورایی دیوونه کنجد هستم , حالا اینجوری هم باشه که دیگه هیچی
    خیلی لذیذ بنظر میاد , نوش جونتون ارغوان جون
    کاش اینجا بود این کیک :(

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. منم هر چیزی که کنجد داشته باشه دوست دارم ، خوشمزست گیلدا جون ،جاتون خالی عزیزم <3 ، هرچند که این عکس قدیمیه ولی خب بارها و بارها دوباره درستش کردم چون خیلی دوست دارم . ممنون گیلدا جون

      حذف
  3. وووااایییی چرا اینو ندیدم پس؟ عالللللیییی باید حتما امتحانش کنم ممممننننوووون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. از کارهای قدیمیمه شادی جون ولی تازه به وبلاگ اضافه کردم .این از کارهای بسیار پر طرفداره ، هر کی درست کرده راضی بوده. خواهش می کنم عزیزم <3 ، امیدوارم درست کنی و لذت ببری ، از همین الان نوش جونت

      حذف
  4. فر رو چه درجه اي بأشه؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. فر روی 180 درجه باشه عزیزم

      حذف
    2. ١٨٠ فارنهايت؟

      حذف
    3. سانتی گراد عزیزم ، فارنهایت می شه 350 درجه

      حذف
    4. ممنون عزيزم

      حذف
    5. خواهش می کنم ، امیدوارم که درست کنید و لذت ببرید

      حذف
  5. سلام ميشه بادام پرك نزد؟ من ندارم چهكار كنم؟!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. مهم نیست اگه نداشتی ،چیزی نمی شه

      حذف
  6. واااااای من این کیکو درست کردم عالی شد ♥ ممنون ♥

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم مهشید جان .نوش جونتون باشه عزیزم ، خوشحالم که خوشتون اومده <3

      حذف
  7. منم این کیک خوشمزه رو پختم . باید بگم طعم و مزش فوق العاده بود . دست گلت درد نکنه ارغوان جون :* :* :*

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم فاطمه جان . نوش جونتون باشه ، خوشحالم که خوشتون امده <3 :-*

      حذف
  8. دستتون درد نکنه من این کیک رو دیشب درست کردم فوق العاده عالی شد دست گلتون درد نکنه فقط من جسارتاً داخل خمیر دوقاشق دسر سوهان ریختم که طعمش خیلی خوب شده بود (چون هل نداشتم )

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم عزیزم ،نوش جونتون باشه . خوشحالم که دوست داشتید . آشپزی آزمایش و خطاست اگه جسارت نداشته باشید نمی تونید یه چیز جدید و خوشمزه درست کنید . کار خوبی کردید سوهان ریختید

      حذف
  9. سلام من امروز این کیکو درست کردم عالی شد ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم .نوش جونتون باشه دوست عزیز ،خوشحالم که خوشتون اومده <3

      حذف
  10. ارغوان عزیز واقعا کارتون بی نظیره من عاشق این ظرف های گل سرخم من استرالیا زندگی میکنم اینجا ازین ظرف ها نیست توی ایبی هم سرچ کردم که رویال انگلیسی هست ولی فقط دوتا فنجونش صد دلار هست میدونم شما دوبی زندگی میکنین آیا از اونجا تهیه کردید?

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون مصی جان ،لطف دارید <3
      من این چینیا رو از دبی خریدم از یه هلیپر مارکت به اسم carrefour
      اسم برندش clatan هستش و ساخت مالزی هستش . امیدوارم این بتونه کمکی بهتون بکنه . چینی ها کلا گرون هستند ولی نه به اندازه ای که شما می گید و خب خوبیش اینه که مجبور نیستی مثل ایران یه دست کامل بگیری . اینجا دو تا تا فنجون با نعلبکی می شه 26 درهم برابر با 7.5 دلار آمریکا تقریبا

      حذف
  11. سلام
    من تا به حال تو عمرم هیچوقت کیک نپخته بودم. امشب برای اولین بار این کیک رو پختم. خیلی عالی شد. خیلی خوشمزه بود. خیلی ممنونم. دستور پخت ها خیلی عالی و کامل هستند.
    باز هم ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوست عزیزم .خواهش می کنم ، نوش جونتون باشه .خوشحالم که خوشتون اومده و باعث شدم برای اولین بار کیک درست کنید .همیشه باید از یه جایی شروع کرد و می بینید که سخت نیست ..شاد و موفق باشید عزیز <3

      حذف
  12. دست گلت درد نکنه. من امشب میخوام این کیک رو درست کنم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. امیدوارم درست کنید و لذت ببرید از همین الان نوش جونتون نیلوفر جانم 💖

      حذف