۱۳۹۴ تیر ۲۳, سه‌شنبه

قطایف




قطایف یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین شیرینی های ماه رمضون توی کشورهای عربی هستش .

 ماه رمضون بدون کنافه و قطایف امکان نداره .  قطایف در حقیقت مثل  پن کیکی  هستش که با خمیر مایه درست می شه و فقط یک روش در تابه پخته می شه و بعد داخلش  به طوری که روی پخته نشد داخل قرار بگیره  پر می شه و بعد در روغن سرخ می شه و در آخر داخل شیره می ره . داخل قطایف رو می شه با هر چیزی پر کرد از جمله  مغزیات ، خامه و پنیر . من خودم با مغزیات رو ترجیح می دم و این یکی رو با گردو درست کردم ولی می شه با هر مغز دیگه ای که دوست دارید و تو خونه دارید پرش کنید .


افرادی که در کشورهای عربی زندگی می کنند می توند در ماه رمضون  خمیر آماده ی این شیرینی از سوپرمارکت ها تهیه کنند و فقط در خونه داخلش رو به دلخواه  پر کنند و در روغن سرخ کنند و روش شیره بریزند ولی خب خیلی ها هم داخل خونه تهیه می کنند . من تصمیم گرفتم که خودم درست کنم . دستور های مختلفی و تقریبا مشابهی برای خمیر این شیرینی وجود داره ، در بعضی ها آرد سمولینا و شیر خشک هم موجوده ولی من آسون ترن و در دسترس ترین رو انتخاب کردم . هرچند که درست کردنش خیلی ساده به نظر می رسه ولی با تجربه می شه به خمیر ایده آل دست پیدا کرد . خمیر این شیرینی از پن کیک رقیق تره و همین طور بعد پخته شدن نازک تر خواهد بود . این که بتونید اونا رو تقریبا یک شکل در بیارید و حرارت مناسب رو بدست بیارید احتیاج به تجربه داره ، بنابر این اگه در بار اول خراب شد نا امید نشید . این مقدار مواد اولیه کم هستش .
اگه دسترسی به خمیر آماده دارید ، از همون آماده استفاده کنید چون خونگیش مزیت خاصی نداره .

*** این پست حاصل چنیدن بار تلاش تا رسیدن به ایده آل هستش و بنابراین عکس ها در دفعات مختلف گرفته شده . در عکس مراحل کار قطایف با بادوم زمینی پر شده . قطایفی که در عکس ها مشاهده می کنید برای مهمونی افطار درست شده بوده و واضحه که در همچین شرایطی نمی شه عکس گرفت ! و عکس ها هم در روز بعد از مهمونی از باقی مانده ی شیرینی ها گرفته شده .


مواد لازم

آرد همه منظوره 1 پیمانه
شکر 1 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
خمیرمایه فوری 1/4  قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
وانیل 1 پینچ

برای مواد میانی

گردوی درشت خرد شده 1 پیمانه
پودر نارگیل 2 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
پودر دارچین ½ قاشق چایخوری
پودر هل 1/8 قاشق چایخوری
گلاب 1 قاشق غذا خوری
آب شکوفه ی پرتقال ( بهارنارنج) 1 قاشق غذا خوری



برای شربت

شکر 2 پیمانه
آب 1 پیمانه
آب لیموترش 1 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق  غذا خوری
آب شکوفه ی پرتقال 1 قاشق چایخوری


روش تهیه

آرد ، شکر ، بیکینگ پودر ، شکر ، خمیرمایه و نمک رو مخلوط کنید و آب رو بهش اضافه کنید


و  با هم زن دستی هم بزنید تا به صورت مایع رقیق و بدون هیچ گلوله ای در داخلش در بیاد


 روش رو با سلفون بپوشونید و نیم ساعت در جای گرم بذارید تا تخمیر بشه . حالا سرغ درست کردن شربت برید که تا شیرینی ها آماده می شه خنک بشه . آب و شکر رو در قابلمه ای بریزید و به آرامی همش بزنید و روی شعله ی متوسط گاز بذارید تا به جوش بیاد ، بذارید 10 دقیقه بجوشه . در این حین می تونید با یه قلمو آغشته به آب یا آبلیمو  لبه های ظرف رو پاک کنید که شکرک نزنه . مواظب باشید قلمو با شربت تماس پیدا نکنه . بعد آبلیمو ،گلاب و آب شکوفه ی پرتقال رو هم اضافه کنید و بذارید 5 دقیقه دیگه بجوشه و شعله رو خاموش کنید و بذارید شربت خنک بشه .                                                  
وقتی تخمیر شد کمی غلظتش بیشتر می شه


روش رو باز کنید و بهش وانیل رو اضافه کنید و هم بزنید . ما می خوایم که کاملا شل و روان  باشه ، اگه لازم بود 2 قاشق غذاخوری آب اضافه کنید . برای درست کردن این خمیر بهتره که ظرفی مثل ظرف سس داشته باشید و با استفاده از اول خمیر رو در تابه بریزید . می تونید از طرف سس که تمیز شستید و بوی سس نمی ده استفاده کنید
و یا این که از لوازم قنادی فروشی ها تهیه کنید ، چیز بدرد بخوریه برای درست کردن زولبیا و یا رشته خشکار و یا پن کیک طرحدار هم می شه  ازش استفاده کرد .  من از ظرف سس  مایونز استفاده کردم چون تو ماه رمضون وقت نکردم برم بگیرم ولی حتما می گیرمش .

البته با قاشق ، ملاقه و پیمانه ی اندازه گیری هم می تونید این کار رو انجام بدید.  ماهیتابه رو با دستمال چرب کنید و روی حرارت  متوسط بذارید تا  کاملا داغ بشه خمیر باید کاملا شل و روان باشه و وقتی در تابه می ریزید پخش بشه .


خمیر شروع به حباب زدن و خشک شدن می کنه


 وقتی خشک شد با کفگیرک از ماهیتابه بردارید و روی دستمال قرارش بدید و روش رو بپوشونید .بعد از این که بعدی رو درست کردید و اون هم از حرارت افتاد از روی حباب دار روی هم بذارید تا خشک نشه ، اگه خشک بشه بعدا  نمی تونید لبه هاش رو به هم بچسبونید .


*** یه خمیر مرغوب و مناسب باید حباب های ریز بزنه ، چون وقتی حباب درشت می زنه ظاهر پشتش سوراخدارو زشت  می شه و وقتی سوراخ بزرگه روغن می تونه به داخلش نفوذ کنه .
خمیر مرغوب 
  
خمیر با سوراخ های درشت
خمیر بی کیفیت در راست و خمیر با کیفیت در چپ ! به سایز سوراخ ها توجه کنید 

در نصف خمیر آماده از مواد میانی بریزید


و لبه های خمیر رو روی هم بیارید و خوب فشاربدید تا به هم بچسبه 






 وقتی مواد میانی رو می ریزید از لبه کمی فاصله بدید تا راحت بتونید لبه ها رو به هم بچسبونید .
 در ظرف کوچک و گودی روغن سرخ کردنی بریزید و بذارید تا حتما داغ داغ بشه ، بعد از چسبیده بودن لبه های خمیر مطمئن بشید و دوباره فشارش بدید و در روغن بندازیدش . 


*** اگه خوب نبسته باشید و وقتی داخل روغن می ره لبه هاشش باز می شه و مواد میانی  ازش خارج می شه و اینجاست که افتضاع می شه . چون  مواد میانی توی روغن می سوزه و روغن رو کثیف و خراب می کنه .
بعد از این که شیرینی ها برشته شدند از داخل روغن در بیارید و در آبکش بریزید تا روغن اضافش خارج بشه و بعد داخل شربت  بندازید و از این رو اون رو بکنید تا شربت به خوردش بره و در سبد یا آبکشی قرار بدید تا شربت اضافی خارج بشه و در ظرف بچینید و تزئین و سرو کنید .


نوش جان / ارغوان



۱۱ نظر:

  1. بسیار عالی به نظر میرسه ارغوان جان نوش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون نیلوفر جانم 💖 جاتون خالی عزیزم ،خوشمزست

      حذف
    2. خیلی ممنون نیلوفر جانم 💖 جاتون خالی عزیزم ،خوشمزست

      حذف
  2. این نظر توسط نویسنده حذف شده است.

    پاسخحذف
  3. ممنون بابت دستورهای خوبتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم عزیزم 💕 امیدوارم مورد استفاده ی دوستان قرار بگیره

      حذف
    2. خواهش می کنم عزیزم 💕 امیدوارم مورد استفاده ی دوستان قرار بگیره

      حذف
  4. به به چه خوشمزه به نظر میاد
    فکر نکنم تا به حال خورده باشم :)
    چقدر هم دایره ها رو میزون و خوب و گرد در آوردی
    اگه عمرا بتونم اینجور گرد در بیارم :v

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون گیلدا جون ، جاتون خالی عزیزم <3 شیرینی خوشمزه ای هستش
      من خمیر رو با ظرف سس ریختم و خمیر این شیرینی چون خیلی شل هستش زود پخش می شه و برای همین راحت شکل منظم می گیره

      حذف
  5. عجب چیز خوشگلی به به
    چه عکسهای عالی و بی نقصی عزیزم
    دستور قطایف رو توی مجله ویژه رمضان پارسال داشتم
    ولی مال تو خیلی تمیز تر از عکس توی مجله اس
    نوش جون عزیزم فکر کنم منم با گردو ترجیح میدم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون شادی جون ، چشماتون قشنگ می بینه <3
      وقتی عکس ها رو سر فرصت در صبح آفتابی بگیری این طوری می شه !
      من تقریبا 4 بار درستش کردم تا مثل مال بیرون بشه :-D
      جات خالی عزیزم ، گردوییش خیلی خوبه

      حذف