۱۳۹۳ خرداد ۱۰, شنبه

کوفته ی برنج مصری



دوستا ن عزیز این کوفته معطر و خوشمزس و من ترکیب سبزی ها وادویه هاش رو خیلی دوست دارم ،بهتون پیشنهاد می کنم امتحانش کنید .


مواد لازم برای 3-4 نفر(11 تا 12 عدد کوفته) :




250 گرم گوشت چرخ کرده
برنج خام 1 پیمانه سر خالی (مقدار برنج سلیقه ای هستش بعضی ها بیشتر می ریزند و بعضی ها کمتر ،من حد وسط رو انتخاب کردم ولی اگه دوست دارید بیشتر مزه و حالتی گوشتی داشته باشه می تونید تا نصف پیمانه کمش کنید و در نظر داشته باشید که تعداد کوفته ها کمتر از مال من می شه )
1 عدد پیاز درشت
2 حبه سیر
½ دسته جعفری(تقریبا 1 مشت خرد شده )
½  دسته  گیشنیز
½  دسته  شوید
نعنای خشک 1 قاشق مربا خوری
پودر زیره 1 قاشق مربا خوری
پودر تخم گیشنیز ½ قاشق مربا خوری
فلفل قرمز تند ،فلفل سیاه و نمک  به مقدار دلخواه (من از ¼ و ¼  و 1 قاشق مربا خوری استفاده کردم )
روغن  سرخ کردنی برای سرخ کردن کوفته ها
مواد لازم برای سس :
3 قاشق غذا خوری روغن زیتون
1 عدد پیاز متوسط
1 قاشق مربا خوری پودر زیره
مقداری پودر سیر و فلفل  بسته با ذائقتون
5 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
1 عدد قرص استاک مرغ
2 پیمانه آب
(می تونید  به جاش از 1 پیمانه پوره ی گوجه فرنگی  صاف  شده و 1 پیمانه آب استفاده کنید و یا به جای قرص استک مرغ و آب از آب مرغ استفاده کنید )

طرز تهیه :

برنج رو از 1 ساعت قبل در آب خیس کنید و بعد در خرد کن بریزید تا خرد بشه .سیر و پیاز و سبزی ها  رو با دست خرد کنید و به همراه برنج خزد شده با گوشت مخلوط کنید و در دستگاه غذا ساز و یا خرد کن بریزید تا کاملا ریز و خوب با هم مخلوط بشه و به حالت خمیر در بیاد .اگه خرد کنتون کوچک هست ؛سیر و پیاز و سبزی ها رو جدا گانه در خرد کن بریزید تا کاملا ریز خرد بشند و بعد با گوشت مخلوط کنید و اگه حوصله داشتید  کم کم مخلوط رو داخل خرد کن بریزید تا خمیر یکدست داشته باشید اگر نه هم که هیچی  خوب با دست مخلوطش کنید و ورز بدید .


 از خمیر مقدار بردارید و به هر شکلی دوست دارید شکل بدبد ،مصری ها به صورت انگشتی شکل می دند که البته کمی از مال من باریک ترو کوچکتر هستش ،این که چه شکلی درست کنید به خودتون بستگی داره ،دوست داشتید گردش کنید .


 بعد در قابلمه ی ای روغن سرخ کردنی بریزید و وقتی روغن داغ شد کوفته ها رو در آن بریزید تا سرخ بشن ؛از توی روغن در بیارید و روی دستمال آشپزخوته  بزارید تا روغن اضافش گرفته بشه .


برای سس، پیاز رو رنده کنید و در قابلمه بریزید و روی حرارت بزارید تا کمی سبک بشه بعد روغن بهش اضافه کنید تا سرخ بشه ،بعد پودر زیره ،پودر سیر ،فلفل رو اضافه کنید ویه تفت بدید و بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و تف بدید و بعد آب رو اضافه کنید و هم بزید و بزارید جوش بیاد ،نمکش رو اندازه کنید و کوفته های سرخ شده رو داخلش بندازید و زیرش رو کم کنید و بزارید 20 دقیقه باشه و سس غلیظ بشه.

این کوفته رو معمولا با برنج به همراه رشته ی ورمیشل سرو می کنن که برای هر لیوان برنج ،دوقاشق غذا خوری پر ورمیشل استفاده می کنند ،اول ورمیشل رو تو مقداری روغن سرخ می کنند تا برشته بشه



و بعد برنج شسته شده رو اضافه می کنن و کمی هم با اون تفت می دند و بعد نمک و آب اضافه می کنند و مثل کته درستش می کنند.


نوش جان / ارغوان




 








۵ نظر:

  1. خیلی باید خوش عطر و معطر باشه به ذایقه ایرانی ها هم خیلی جور در میاد
    ممنون عزیزم بابت دستورات خوب و عالی
    خیلی هم عکسهاش اشتها براگیز و خوشگل شده نوش جون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون شادی جون ،واقعا خوشمزست ،جات خالی عزیزم <3
      همیشه به من لطف داری عزیز

      حذف
  2. لطفا مقدا ر سبزیجات را با واحد گرم توضیح بدید .تو ایران یک دسته سبزی سه کیلو هست

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. هر دسته رو 100 گرم در نظر بگیرید دوست عزیز .منظورم اون دسته های کوچک و مرتبه

      حذف
  3. این نظر توسط نویسنده حذف شده است.

    پاسخحذف