۱۳۹۳ تیر ۱۸, چهارشنبه

نان خرما و عسل


دوستان ،این نون خیلی خوشمزست و بافت بسیارنرم و پوکی داره  و می تونه برای سحری و افطار گزینه ی خوبی باشه و با کره خیلی مزه می ده ،بهتون بیشنهاد می کنم امتحانش کنید .


مواد لازم :

1 و ¾ پیمانه آرد سفید  یا 250 گرم + مقدار اضافی برای آرد پاشی یا اگه به آرد بیشتری نیاز شد
½ پیمانه آرد کامل گندم یا 75 گرم
نمک ½ قاشق چایخوری
خمیر مایه ی فوری  2 و ¼ قاشق چایخوری یا 7 گرم
آب ولرم 1 پیمانه یا 200 میلی لیتر
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
عسل 3 قاشق غذا خوری
خرمای خشک خرد شده  ½ پیمانه یا 75 گرم
کنجد 2 قاشق غذا خوری  + مقداری برای تزئین روی نان


روش تهیه :

آرد سفید و آرد کامل گندم رو در طرفی الک کنید و نمک رو بهش اضافه کنید و هم بزنید . در ظرف دیگری عسل ،روغن و آب رو با هم مخلوط کنید و خمیر مایه رو بهش اضافه کنید .


بعد آرد رو کم کم اضافه کنید تا خمیر کمی چسبناک و لطیفی بدست بیارید ، ممکنه بسته به جنس آردتون به آرد بیشتری نیاز داشته باشید ولی آرد رو کم کم اضافه کنید چون اگه زیاد آرد اضافه کنید نونتون خشک می شه .یادتون باشه یه خمیر با کیفیت کمی چسبناکه . سطح کارتون رو کمی آرد پاشی کنید و خمیر رو که هنوز کمی چسبناکه برای 10 دقیقه ورز بدید تا خمیر الاستیک بشه و وقتی مقداری از خمیر رو می کشید کش بیاد و پاره نشه. چسبندگی خمیر در حیت ورز دادن از بین می ره. بعد ظرفی رو چرب کرده و خمیر رو داخلش بزارید و روش یه بعلاوه بزنید و روش رو با کیسه بپوشونید


و در جای گرم در حدود یکساعت بزارید تا حجمش دوبرابر بشه .



 پف خمیر رو بخوابونید


 خرما و کنجد رو بهش اضافه کنید


 و ورز بدید تا خوب با خمیر مخلوط بشه .


 قالب کیک صبحانه مستطیل شکل ( قالب لوف ) رو با کره چرب کنید یا کاغذ روغنی بزارید و خمیر رو شکل بدید و در قالب بزارید. با کاغذ روغنی در آوردن نون راحت تره.


 و روش رو با کیسه بپوشونید و بزارید 30 دقیقه بمونه تا حجمش دوبرابر بشه .


فر رو روی 200 درجه روشن کنید و داخلش یه ظرف آب جوش قرار بدید تا گرم و مرطوب بشه .
بعد با قلم کمی شیر روی سطح خمیر بمالید و روش کنجد بپاشید


 و نون رو در طبقه ی وسط فر برای 30 دقیقه یا تا زمانی که وقتی به ته قالب ضربه می زنید صدای تو خالی بده  قرار بدید ، البته می تونید روی سطح نون هم امتحان کنید و  ضربه بزنید اگه صدای تو خالی نداد داخلش نپخته هنوز،ته قالب رو با دست ضربه نزید چون داغه ولی روی نون رو می تونید با انگشتتون امتحان کنید  . اگه دیدید که روش داره برشته می شه و هنوز داخلش نپخته روش آلومینیوم بکشید ولی اطرافش رو محکم نبندید تا داخلش هم بپزه و بعد از در آوردن 10 دقیقه قالب رو روی تور سیمی قرار بدید و بعد نون رو در بیارید و روی تور سیمی قرار بدید تا کاملا خنک بشه ، می تونید روی نون کمی کره بمالید تا سطحش براق بشه. بعد با یه چاقوی دندانه ی برش بزنینش . می تونید نون رو بعد از برش زدن و بعد از این که کاملا به دمای محیط رسید در کیسه بزارید و فریز کنید و هر وقت خواستید در تستر گرمش کنید .


نوش جان / ارغوان





۸ نظر:

  1. سلام بانو خوشحالم از آشتاییتون
    من حمیده ام از وبلاگ Hamichef. Blogfa.com امیدوارم دوستای خوبی برای هم باشیم
    واقعا از دیدن کارای خوبتون لذت بردم موفق باشید

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام حمیده جان ،من هم از آشنایی با شما خوش وقتم . خیلی ممنون عزیزم ،لطف داری <3

      حذف
  2. وااایییی ببین دوستم چه کرده عالیه ارغوان عکسهاش خیلی ناز شده دستت درست بافت نون هم عالیه نوش جون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون شادی جونم ،لطف داری عزیزم <3

      حذف
  3. په پفی کرده ارغوان جان ، حدس میزنم چقدر باید عالی باشه ، خصوصا با کره که گفتی ، نوووش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جون ،جاتون خالی واقعا ،خیلی چسبید :-*

      حذف
  4. وای ی ی چه نونی , چ پفی کرده
    مثل نون بریوش شده , دلم غش رفتتتتتتتتتتتتتت
    دست گلت درد نکنه عزیزم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون گیلدا جون <3 آره حسابی پف کرده و خیلی بافت نرم و پوکی داشت ، جاتون خالی عزیزم :-*

      حذف