۱۳۹۳ مرداد ۲۸, سه‌شنبه

کیک انجیر و ماست


دوستان عزیزم ،من خیلی انجیر دوست دارم و از ایده ی این کیک خوشم اومد و دیروز درستش کردم. خیلی خوشمزه بود و من و شوهرم دوست داشتیم و خیلی بهمون مزه داد .


گفتم تا هنوز فصل انجیر هست دستورش رو بزارم که اگه شما هم دوست دارید درستش کنید . من عاشق کیک های میوه ای هستم و رطوبتی رو که میوه به کیک می ده دوست دارم .


مواد لازم :
آرد 2 پیمانه + 1 و ½ قاشق غذا خوری برای مخلوط کردن با انجیر
بیکینگ پودر 1 قاشق غذا خوری
نمک نوک کارد
تخم مرغ 3 عدد درشت
شکر 1 پیمانه
ماست 1 پیمانه ( ماست رو اول هم بزنید بعد اندازه گیری کنید )
وانیل خالص ¼ قاشق چایخوری
رنده ی پوست 1 عدد لیموی سبز ( که اختیاریه ،ولی من عطر ملایم پوست لیموی سبز رو توی کیک های میوه ای خیلی دوست دارم)
 روغن مایع 1 پیمانه سرخالی
انجیر درشت خرد شده 2 پیمانه ( برای من 6 عدد انجیر سیاه درشت این مقدار رو داد، بهتره از انجیر های خیلی نرم و شل استفاده نکنید )



روش تهیه :

مواد کیک رو از قبل از یخچال بیرون بزارید تا به دمای محیط برسند .
فر رو روی 180 درجه ی سانتی گراد روشن کنید .( فر رو نباید بیشتر از 10 دقیقه قبل از گذاشتن قالب در فر روشن کنید)
قالب 25 یا 26 سانتی (قالب من 26 سانتیه ) رو چرب کنید و اگه کاملا نچسب نیست آرد پاشی کنید و آرد اضافه رو حتما خالی کنید.
1و ½ قاشق غذا خوری آرد رو با انجیر مخلوط کنید و کنار بزارید .
در کاسه ای آرد ،بیکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط  کنید و بعد الک کنید .
شکر و تخم مرغ ، وانیل  و رنده ی پوست لیمو رو در کاسه ای دیگه ای بریزید و به مدت 5 دقیقه  با هم زن هم بزنید تا حجمش دوبرابر بشه و سفید و کشدار بشه.
تخم مرغ هم زده شده با شکر که حجمش زیاد شده و سفید و غلیظه

 بعد ماست رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه و بعد روغن مایع رو اضافه کنید و مخلوط کنید .


 هم زن برقی ر کنار بزارید و آرد رو در چند مرحله به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با قاشق یا لیستک هم بزنید تا مخلوط و یکدست بشه .


بعد انجیر ها رو اضافه کنید و مخلوط کنید .



مایه ی کیک رو در قالب ریخته و قالب رو به مدت 45 تا 50 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندون از داخلش تمیز بیرون بیاد در طبقه وسط فر بپزید .



بعد از در آوردن از فر 10 دقیقه قالب رو روی تور سیمی قرار بدید تا خنک بشه.


 بعد با کار یا لیستک کیک رو از جدار قالب جدا کنید و روی تور سیمی برگردونید تا خنک بشه و به دمای محیط برسه.


*** مقادیر داده شده با پیمانه ها و قاشق های استاندارد شیرینی پزی هستش و همیشه مقادیر سر صاف هستند به جز در قسمت هایی که ذکر می شه .
*** من در این کیک روغن مایع رو جایگزین کره کردم ،شما اگه دوست داشتید از کره استفاده کنید می تونید 180 گرم کره دمای محیط رو با شکر بزنید تا کرمی بشه و بهد دونه دونه تخم مرغ ها رو اضافه کنید و هم بزنید و بقیه ی مراحل کار رو ادامه بدید .
*** این کیک در قسمت هایی که انجیر داره خیسه و دانه های انجیر هم زیر دندون میاد اگه انجیر یا کیک خیس دوست ندارید این کیک رو درست نکنید .
*** مقدار شیرینی این کیک  کم ومناسبه و امکانش هست که با مقدار کمی پودر قند تزئین بشه.
*** این کیک رو در ظرف در بسته نگه ندارید چون مثل کیک های میوه ای دیگه خیس می شه ،می تونید روی کیک رو بپوشونید ولی طوری که هوا وارد و خارج بشه .کیک های میوه ای رو بیشتر از 2 روز نمی شه تو دمای محیط نگه داشت و چون کیک هم مثل نون در فریزر بهتر از یخچال می مونه و بیات نمی شه ،می تونید بعد از خنک شدن کیک و رسیدن به دمای محیط در کیسه بزارید و فریزش کنید و وقتی خواستید در ماکروویو یا آون تستر گرمش کنید . البته نگران نباشید این کیک به سرعت تموم می شه ! 


دوستان گلم ،جاتون خالی ، خیلی بهمون مزه داد . امیدوارم که شما هم درست کنید و لذت ببرید .
نوش جان / ارغوان 

 
جاتون خالی دوستان گلم ،خیلی بهمون مزه داد !

۱۴ نظر:

  1. عالیه عزیزم من عاشق عکسهاش شدم
    خیلی انجیر دوست دارم کیک هم باید عالی باشه ممنون از دستورات خوبت

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون شادی جونم ، لطف داری عزیزم <3
      خواهش می کنم عزیزم ،جات خالی بود .به ما خیلی مزه داد

      حذف
  2. وای ی ی انجیر رررررررر
    دلم خواست
    اینجا هنوز نیومده وقتی هم که میاد دونه ای ٣٠ تا ٥٠ سنته :(
    آدم به خودش میگه فقط بگیرم بخورم و به صورت دکور بزارم تو جا میوه ای :))))
    ولی عجب بافت خوبی داره این کیکت , نوش جونتون باشه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اینجا انجیر همه ی تابستون هست ولی خب نسبت به میوه های دیگه خیلی گرون تره ولی من نمی تونم ازش بگذرم .
      خیلی ممنون ،جاتون خالی گیلدا جون ،خوشمزه شده بود و بافت سبکی داشت <3

      حذف
  3. خیل خیلی عالی شده ارغوان عزیزم دستت طلا گلم یعمی عاشق انجیررررررررم <3

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون پگاه جونم <3 جات خالی عزیزم .منم عاشق انجیرم <3

      حذف
  4. ممنون خانم ارغوان.منم خیلی انجیر دوست دارم.از موقعی که انجیر میاد بازار ,تقریبا همیشه تو خونه انجیر داریم.امیدوارم تنبلی نکنم و کیکشو درست کنم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. امیدوارم درست کنید و لذت ببرید دوست عزیزم ، از همین الان نوش جونتون <3

      حذف
  5. سلام.انجیرش باید قرمز باشه؟ اخه انجیر داریم ولی از اون زردا.میشه بنظرتون؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. فرقی نمی کنه افسانه جان که زرد یا قرمز باشه ، به اندازه 2 پیمانه انجیر درشت خرد شده باشه .خب اون زردها چون سایزشون کوچک تره به تعداد بیشتری احتیاج دارید تا دو پیمانه بهتون بده.

      حذف
  6. دلم رفتتتتت که ارغوان جونی ، منم یه دستور با انجیر دارم که مدتهاست تو نوبته ، الان که این دستورت رو دیدم ، هوش از سرم رفت که مادرجان ...
    دستت درد نکنه و نوش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جونم <3
      این خیلی خوب بود رزیتا جونم ، یعنی بهتون بگم که در عرض 36 ساعت دیگه اثری از کیک نبود و این در خونه ی ما واقعا بی سابقه هستش !
      جاتون خیلی خالی عزیزم

      حذف
  7. سلام رزیتا جون و ممنون برای این سایت عالی
    میشه این کیکها رو تو قابلمه هم درست کرد؟ اگه میشه راهنماییم کنید

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم ،من ارغوان هستم
      من تا به حال امتحان نکردم ولی فکر نمی کنم این از اون دسته کیک ها باشه که بشه تو قابلمه درست کرد .

      حذف