دوستان عزیزم ، این کیک خوشمزه و بسیار کم چربه و سریع آماده می شه و می تونه
گزینه ی مناسبی برای وقت هایی که دلتون کیک می خواد و خیلی هم حوصله ندارید باشه .
این کیک تخم مرغ نداره و فقط از 1 قاشق چایخوری روغن مایع توش استفاده شده .
این کیک می تونه برای دوستانی که فر و مایکروویو پیشرفته هم ندارند خوب باشه .
من چند
نوع مختلف از این کیک های فنجونی مایکروویوی رو امتحان کردم که کم کم براتون می ذارم .
این مقادبر برای یک نفر در نظر گرفته شده .
مواد لازم برای 1 فنجان بزرگ :
آرد ¼ پیمانه
دارچین ¼ قاشق چایخوری
زنجبیل 1/8 قاشق چایخوری
میخک 1/8 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ
وانیل در صورت تمایل 1 پینچ
بیکینگ پور ½ قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
شکر 3 قاشق غذا خوری ( اگه کم شیرین دوست دارید 2 قاشق کافیه )
شکر 3 قاشق غذا خوری ( اگه کم شیرین دوست دارید 2 قاشق کافیه )
سس سیب 1و ½ قاشق غذا خوری
شیر 2 قاشق غذا خوری
روغن میع 1 قاشق چایخوری
آب 1 قاشق چایخوری
*** منظور از سس سیب پوره ی سیب پخته شده هستش ،
که در بعضی کشور ها به صورت کارخونه ای آماده موجود هستش . دوستان در امارات می
تونند از کارفور بگیرند ، البته من برای این کیک خودم پوره رو در مایکروویو درست کردم .
روش تهیه :
من برای تهیه ی پوره ی سیب برای این کیک 1 عدد سیب متوسط رو پوست گرفتم به صورت معکبی خرد کردم و
در یک ظرف مایکروویو ریختم
رویال گالا ، این نوع سیب شیرینه و برای سس سیب خیلی مناسبه |
و 5 قاشق هم آب سیب ( می تونید از آب معمولی هم استفاده
کنید ولی با آب سیب خوش مزه تر و خوش عطرتره ، بهتره آب سیبتون بدون شکر اضافه باشه ) روش ریختم و درش رو بستم و 5 دقیقه تو
ماکروویو گذاشتم و بعد با چنگال به صورت پوره در آوردم . زمان پخت سیب بستگی به
نوع سیبتون داره .
***مقدار اضافه ی سس رو می تونید کمی دارچین و شکر بزنید و در کنار کیک سرو کنید ولی من همون طوری خالی خالی خوردم ، خیلی هم مزه داد !
مواد خشک رو با هم مخلوط کنید و وسطش رو گود
کنید و مواد تر رو اضافه کنید . من تو دو تا ظرف جدا مخلوط کردم و بعد با هم مخلوطشون کردم که طرف بیشتری این طوری کثیف می شه .
خوب مخلوط کنید تا خمیر یکدستی بدست بیاد .
فنجون رو برای 1 دقیقه و 40 ثانیه در مایکروویو
با قدرت 100 درصد قرار بدید . بعد از در آوردن با خلال دندون چک کنید اگه چیزی بهش
چسبید 10 ثانیه دیگه بذارید . نباید به
مدت طولانی بذارینش چون خشک می شه .
*** دستور اصلی این کیک رو با سس کارامل نمکی
سرو کرده بود که در بعضی کشورها آمادش موجوده ، البته من تو امارات ندیدم . ولی
دستور سس کارامل نمکی خونگی رو هم براتون می ذارم که اگه دوست داشتید درست کنید که
من نکردم و مقدار شکر کیک رو نصف کردم (1.5 قاشق غذا خوری ) و روش مقداری شربت
کارامل آماده ریختم .
نوش جان / ارغوان
*** من سس سیب و کارامل رو با این روش هایی که
در زیر ذکر می کنم هنوز درست نکردم و این
دستورها رو می ذارم که اگه یه وقت خواستم درست کنم داشته باشم و دوستانی هم که می خواند استفاده کنند .
سس سیب
سس سیب خیلی خوشمزست و در انواع دسر ها و کیک ها
و حتی غذاهای گوشتی و ساندویچ ها استفاده می شه . در کیک ها و دسرها پوره ی میوه جایگزین روغن و کره می شه و کیک و
دسر کم چرب تری خواهیم داشت .
مواد لازم برای 3 پیمانه سس سیب :
سیب متوسط 6 عدد ( تقریبا 1 کیلو و 100 گرم )
¾ پیمانه آب سیب بدون شکر اضافه یا آب
2 قاشق
غذا خوری شکر سفید یا قهوه ای
½ قاشق چایخوری دارچین در صورت تمایل
1 قاشق غذا خوری آب لیموترش
روش تهیه :
سیب ها رو پوست بگیرید و هستش رو جدا کنید و به
قطعات 1 سانتی خرد کنید . آب سیب رو در قابله ی متوسط بریزید و بزارید جوش بیاد و
بعد سیب ها رو بهش اضافه کنید و زیرش رو کم کنید و درش رو بزارید تا سیب ها بپزه
حدودا 20 تا 30 دقیقه بسته به نوع سیب طول می کشه .2 قاشق شکر ،دارچین و آب لیموترش رو اضافه کنید و
هم بزنید و از روی حرارت بردارید و با
قاشق چوبی لهش کنید . اگه دوست دارید خیلی نرم و یکدست باشه می تونید از گوشت کوب
برقی استفاده کنید و یا در دستگاه غذا ساز بریزید و برای یک هفته در یخچال نگه
دارید .
*** هر 1 عدد سیب متوسط تقریبا ½ پیمانه سس سیب
می ده .
سس کارامل نمکی
مواد لازم برای تولید 1و ½ پیمانه :
2 پیمانه شکر
170 گرم کره که به مکعب های 2.5 سانتی خرد شده
1 پیمانه خامه ی مایع پرچرب 35 % Heavy
cream
نمک دانه درشت Koshar salt 3 قاشق چایخوری ( اگه از نمک معمولی نمکدون
استفاده می کنید از ½ قاشق چایخوری شروع کنید )
دستور تهیه :
داخل یه طرف نچسب شکر رو بریزید و روی حرارت
متوسز قرا بدید و هم بزید ، در اتدا دونه
های شکر شروع به هم چسبیدن می کنند که طبیعیه و بعد شکر شروع به آب شدن می کنه و
شما با همزن دستی به هم زدن ادامه می دید تا گلوله داخلش نمونه . وقتی شکر کاملا
آب شد همون طور که هم می زنید با دماسنج مخصوص دماش رو اندازه بگیرید و وقتی 180
درجه سانتی گراد 350 درجه ی فارنهایت شد ،کره رو اضافه کنید و مواظب باشید چون
ممکنه به اطرف بپره و دستتون رو بسوزونه .به هم زدن ادامه بدید تا کره آب بشه بعد
خامه رو با احتیاط اضافه کنید و هم بزنید و بزارید برای 3 دقیق بجوشه .و از روی
حرارت بردارید و نمک رو اضافه کنید و هم بزنید و بذارید کاملا خنک بشه بعد در شیشه بریزید . می
تونید در یخچال بذارید و قبل از استفاده کمی گرمش کنید که روان بشه و بتونید روی
دسر مورد نظر بریزید .
خیلی جالب شده , چه پفی هم کرده
پاسخحذفواسم خیلی جالبه که میبینم تو مکرووله اینجور میشه کیک درست کرد ^_^
خیلی ممنون گیلدا جون ،جاتون خالی <3
حذفمنم فکر نمی کردم اینقدر خوب باشه ،ولی از همه مهم ترش همون سریع و آسون بودنشه برای وقتایی که حوصله نداری
خیلی جالب بود ممنون از اینکه در مورد سس سیب هم نوشتی چون اینجا اماده ش نیست
پاسخحذفتوضیحاتش بیشتر از خود کیک وقت گرفت مرسی که وقت و انرژی صرف کردی برای تایپ دستور
خیلی ممنون شادی جون ، خواهش می کنم <3
حذفبهت گفتم وقتی مبی خوام پست بزارم جونم در میاد ،برای همینه دیگه . این مثلا دستوریه که در سه سوت آماده می شه
دستت درد نکنه ارغوان عزیزم خیلی خیلی زیبا شده و مطمنا خوشمزه ، نوش جونت باشه :*
پاسخحذفخیلی ممنون پگاه جون <3 جاتون خالی عزیزم
حذفدستت درد نکنه عزیزم ، خیلی به نظر خوشمزه میاد ، به قول تو دستورش رو نوشتن از درست کردنش وقت بیشتری ازت گرفت ، خسته نباشی عزیزم و نوش جونتون باشه بایدم خیلی خوشمزه باشه :)
پاسخحذفخیلی ممنون رزیتا جونم ، من وسواس دارم و الکی زیادی توضح می دم . دوست دارم همه چیز کامل باشه .
حذف