۱۳۹۳ اسفند ۱۹, سه‌شنبه

بیسکویت کنجدی ایتالیایی


دوستان عزیزم ، این بیسکویت خیلی ترد و خوشمزست و ماندگاری بسیار بالایی داره و می تونه گزینه ی مناسبی هم برای  پذیرایی در عید نوروز باشه . توصیه می کنم که این رو هم حتما امتحان کنید ، پشیمونی نداره ! اینم بهشتیه !


این بیسکویت که Biscotti di regina  یعنی بیسکویت ملکه نام داره ، به خاطر ترکیب منحصر به فرد انیس و کنجد بسیار پر طرفداره  و همیشه برای کریسمس هم پخته می شه . دستور های مختلفی برای این بیسکویت موجوده که این به نظرم بهتر اومد ، البته ورژن رژیمیش هم موجوده که بعدا درست می کنم ، فکر کردم دم عیدی خوشمزه تره رو درست کنم :-)
انیس هم گیاهی از خانواده ی چتریان هستش وعطر خاص و شیرینی داره . دانه های انیس رو می تونید در عکس های زیر ببینید .


واضحه که این بیسکویت رو با طعم های دیگه مثل  وانیل ، لیمو و هل ، پرتقال و یا بادام هم می شه پخت. و یا ورژن ایرانیزه شده با هل و زعفران که اونم ترکیبش با کنجد عالیه . اما اگه به انیس ( انیسون )  یا اسانسش دسترسی دارید ، ارزش امتحان کردن رو داره . من دونه های انیس رو خودم پودر کردم. اگه اول دانه ها رو تفت بدید و بعد آسیاب کنید عطر بیشتری خواهد داشت که البته من این کار رو نکردم .


مواد لازم :

کره 200 گرم در دمای محیط
شکر ½ پیمانه سرپر
تخم مرغ 1 عدد بزرگ در دمای محیط
پودر انیس 2 قاشق غذا خوری یا اسانس انیس 2 قاشق چایخوری
وانیل خالص ¼ قاشق چایخوری
آرد 2 و ½ پیمانه
بیکینگ پودر ¼ قاشق چایخوری
نمک 1/8  قاشق چایخوری
شیر ½ پیمانه
کنجد 1 پیمانه


روش تهیه :

کنجد رو برای 3 تا 5 دقیقه تو ماهیتابه تفت بدید تا کمی رنگ بگیره و عطرش در بیاد و در بشقاب گودی بریزید .
در کاسه ای آرد ، بیکینگ پودر و نمک رو مخلوط کرده و الک کنید و کنار بذارید .
 در کاسه ی دیگری کره و شکر رو با همزن برقی بزنید تا سبک و نرم بشه حدود 3 دقیقه .


تخم مرغ رو اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط بشه در حد 2 دقیقه


بعد وانیل و انیس رو اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط  بشه .


بعد مخلوط آرد رو کم کم به مخلوط کره اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا مخلوط بشه و خمیر لطیفی که به دست نچسبه بدست بیاد .


ممکنه با توجه به نوع آردتون به آرد کمتری نیاز پیدا کنید . این نوع خمیر رو نباید ورز داد .
خمیر رو در یخچال بذارید . سینی فر رو کاغذ روغنی بندازید و فر رو روی 175 درجه ی سانتی گراد روشن کنید . این خمیر احتیاج به استراحت نداره . از خمیر تکه هایی  در حد کوچکتر از گردو بردارید و در دستتون گلوله  کنید

بعد از این که به صورت بیضی در آوردن پهنش می کنیم
و به صورت بیضی به اندازه ی 4 سانت و ضخامت 1.5 سانت درست کنید و در شیر بزنید  ( وقتی تو شیر زدید بعد تکونش بدید که شیر اضافه ازش بریزه ) و بعد در کنجد بغلتونید و در سینی فر بچینید .لازم نیست با فاصله ی زیاد بچینید چون تغییر حجم ناچیز هستش .

همه ی شیرینی ها در یک سینی جا نشد !

*** از این مقدار مواد 40 تا 45 عدد شیرینی خواهیم داشت .
سینی رو در طبقه ی وسط فر به مدت 17 تا 20 دقیقه بذارید تا زیر شیرینی ها طلایی بشه و اگه دوست دارید روش هم برشته باشه کمی هم شعله ی بالا رو روشن کنید .


بعد از در آوردن از فر 5 دقیقه از روی سینی حرکت ندید و بعد روی تور سیمی بزارید تا خنک بشه 


*** می تونید کنجد رو تفت ندید ولی تفت دادنش به بیشتر شدن طعم و عطرش کمک می کنه .
*** می تونید برای پوشاندن سطح شیرینی به کنجد همین طوری گلوله رو تو کنجد بزنید و بعد بهش شکل بدید ، کنجد بهش می چسبه ولی نه به اون مقدار که وقتی اول داخل  شیر بزنید و کنجد کمتری استفاده می شه در حد ½ پیمانه  . کمتر بودن لایه ی کنجدی اطراف شیرینی باعث می شه که مغزش هم کاملا حالت خش خشی و بیسکویتی داشته باشه در صورتیکه اگه کنجد بیشتر باشه مغز داخلش نرم ترد ولی همچنان  ترد باشه  . باید ببینید که کدوم مدلش رو بیشتر دوست دارید . من  یه تعدادی رو با کنجد تفت نداده و بدون خیسوندن تو شیر درست کردم .


این شیرینی های جلویی با کنجد خام و بدون خیساندن در شیر هستند !

 هر دوش رو دوست داشتم ، دیگه میل خودتونه .


*** این شیرینی رو می شه  حداقل برای 2 هفته در ظرف در بسته نگه داشت .

*** عصاره ی انیسی که معمولا در شیرینی پزی استفاده می شه از انیس ستاره ای هستش که دانه های یک گیاه دیگه هستش ولی عطر و طعم مشابه انیس رو داره ، البته کمی قوی تر . اگه به انیس ستاره ای دسترسی دارید می تونید 8 عدد رو پودر کنید و در این دستور استفاده کنید  . دانه های انیس و انیس ستاره ای هر دو قابل جایگزینی به جای عصاره ی انیس هستند . 


انیس ستاره ای


نوش جان / ارغوان




۱۲ نظر:

  1. من انیس میخوام خوب :( از کجا بیارم حالا؟ راستی یادم باشه یه چیزی خریدم نمی دونم چیه عکسشو برای بفرستم بهم بگی چیه خخخخخخ
    یه نوع ادویه اس فک کنم
    این شیرینی ها هم خوشمزه به نظر میاد ایکاش گوگل این قابلیت رو داشت میشد انیس رو از طریق سرچ بو کرد خخخخخ
    میدونی که حالم خوب نیس من برم قرصامو بخورم زیادی هزیون میگم خخخخ

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شیرینی واقعا خوشمزه بود ، جات خالی عزیزم <3
      انیس یا انیسون تو عطاری های تهران هست ، ما برای درس گیاهان دارویی قبلا گرفته بودیم .
      الان حتی اگه هم بو کنی فکر نکردم متوجه بشی :-) زیاد نکران نباش . تازه با سرعت اینترنت ایران معلوم نبود که چه بویی بهت برسه !
      برو قرصات و بخور و استراحت کن ، ایشالا که زود خوب بشی :-*

      حذف
  2. اسم دیگرش بادیان نیست؟ بادیان ستاره ای؟ من اینو به اسم بادیان میشناختم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اینا با این حال که دو گیاه متفاوت هستند ولی عطر و طعم یکسانی دارند برای همین به هر دوشون انیس می گند . در زبان فارسی اسم دیگشون بادیان هستش که به انیسون بادیان رومی و به انیس ستاره ای بادیان ختایی یا خطایی می گند که منظور از ختا چین هستش .

      حذف
  3. عااااااااااااالیهههههههههه! دستتون درد نکنه.
    حتما به سایت ما سر بزنید بخش آشپزیش یه باقلوا داره که فقط و فقط مال خود نیکو هستش.
    کلا نیکوپزه.
    حتما ببینید:
    http://www.nikoo.com/food

    پاسخحذف
  4. عاشق کنجدم و شیرینی کنجدی هم یکی از فاواریتهام ^_^
    دستت درد نکنه نازنین
    این ترکیب انیس برام جالب بود و اصلا اون مدلی رو که بالا گذاشتی تا به حال ندیده بودم
    ولی پایینی رو به اسم ادویه ستاره میشناسم , ولی خیلی هم محتاتم باهاش , چون ادویه کاملا قویی هست
    ارغوان جون الان اون بالایه همین عطر و طعم پایینی رو دارن ؟؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون گیلدا جون <3
      منم عاشق کنجدم بدجور !
      اون اولی از خانواده ی زیره و رازیانه هستش و می شه گفت یه جورایی شبیه رازیاته هست ولی نه کاملا .
      آره خیلی شبیه به هم هستند فقط اون ستاره ای عطرش قوی تر و با مقدار کمتری استفاده می شه ولی اولی ملایم تر و شیرین تره

      حذف
  5. عالیه ارغوان خوشگلم دستت درد نکنه :*

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون پگاه جونم <3 لطف داری :-*

      حذف
  6. چقدر خوب بود دستورت ارغوان جان ، من تاحالا از این ادویه استفاده نکردم ، فقط تو رستورانها تو بریانیها گاهی دیدم ، حتما باید خیلی خوش عطر باشه ، واقعا دستت درد نکنه بابت دستور متفاوتت ، نوش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جونم ، لطف دارید <3 خواهش می کنم عزیزم
      من خیلی عطر و طعمش رو دوست دارم ، شاید بشه گفت یه جورایی شبیه رازیانه هستش

      حذف