دوستان عزیزم ، این کیک کم چرب و کم شیرین و
خوشمزه هستش و بافت بسیار خوب و سبکی داره و ظاهرش قشنگه ودرست کردنش راحته و بسیار مناسبه عصرانه و صبحانه هستش . بهتون توصیه می
کنم که حتما امتحانش کنید .
مواد لازم :
آرد 2 ییمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق غذا خوری
شکر ¾ پیمانه
تخم مرغ 4 عدد
وانیل 1 قاشق چایخوری ( اگه از وانیل خالص
کریستالی استفاده می کنید ¼ قاشق چایخوری )
روغن مایع ½ پیمانه
شیر ¾ پیمانه
پودر کاکائو
1 قاشق غذا خوری
روش تهیه :
آرد و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کنید و الک کنید و کنار بزارید . تخم مرغ
و شکر و وانیل رو با همزن برقی بزنید تا حجمش دوبرابر بشه ،تقریبا 5-7 دقیقه و سپس روغن
رو اضافه کنید و بزنید تا مخلوط بشه و بعد شیر رو اضافه کنید و بزنید ،سپس هم زن
رو کنار گذاشته و آرد رو کم کم و در چندین مرحله به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با
لیستک یا قاشق هم بزنید تا مخلوط بشه.
1 قاشق غذا خوری کاکائو رو در ظرف کوچکی بریزید
و 3-4 قاشق از خمیز کیک بهش اضافه کنید .خمیر کیک رو در قالب مناسبی (من از قالب
مربع 20 *20 استفاده کردم ولی شما از قالب گرد یا مستطیل
یا هر قالب دیگه ای که اندازش مناسب باشه می تونید استفاده کنید ) که قبلا
چرب و ارد پاشی کردید (می تونید به جاش کاغذ روغنی بزارید ) بریزید ، و با قاشق از مخلوط
کاکائویی روی خمیر کیک بریزید به طوری که خطوط
نامنظمی رو سطح کیک ایجاد کنید .
سپس با
استفاده از خلال دندون رو سطح کیک به صورت دایره ی خطوط کاکائویی و خمیر رو مخلوط
کنید ولی خیلی فشار ندید و محکم مخلوط نکنید که کاکائو با همه ی کیک مخلوط بشه
،
بعد می تونید رو اشکل ایجاد شده خطوطی عمودی و بعد خطوطی افقی بکشید
و سپس در
طبقه وسط فر 180 در جه ی سانتی گراد از
قبل گرم شده برای 45 -55 دقیقه یا تا وقتی که خلال دندون از داخل کیک تمیز بیرون
بیاد قرار بدید .
*** زمان پخت با توجه به دمای فر و سایز قالب می تونه متفاوت باشه ، چس باید کیک رو چک کنید ولی قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان در فر رو باز نکنید .
بعد از در آوردن از فر برای 10 دقیقه با قالب روی تور سیمی قرار بدید و بعد از قالب در بیارید و بزارید روی تور سیمی خنک بشه و بعد برش بزنید و سرو کنید .
*** زمان پخت با توجه به دمای فر و سایز قالب می تونه متفاوت باشه ، چس باید کیک رو چک کنید ولی قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان در فر رو باز نکنید .
بعد از در آوردن از فر برای 10 دقیقه با قالب روی تور سیمی قرار بدید و بعد از قالب در بیارید و بزارید روی تور سیمی خنک بشه و بعد برش بزنید و سرو کنید .
نوش جان / ارغوان
خیلی زیباست جدی جدی انگار مرمره :)
پاسخحذفخیلی ممنون گیلدا جون <3 چشماتون زیبا می بینه
حذفعالی شده ارغوان چه تمیز در اومده و خوشگل برش خورده
پاسخحذفنوش جونت
خیلی ممنون عزیزم ، لطف داری شادی جون . جات خالی .
حذففقط یکم کج برش زدم :-)
ارغوان جون خیلی خیلی کیک خوشگلی شده و مطمنم خوشمزه . دستت طلا دوست جون هنرمند .............
پاسخحذفخیلی ممنون عارفه جون ، لطف دارید عزیزم <3
حذفآخرش هم این کیک زیبای تورو من درست نکردم ، نوشتما ، اما نشده که برم سروقتش ، حالا فعلا لذت بصری میبرم ، دست گلت درد نکنه :)
پاسخحذفخیلی ممنون رزیتا جون <3
حذفباید وقتش برسه ، همین جوری نمی شه ! :-) می دونم همیشه خیلی چیزا تو نوبت هستند
سلام ممنون از دستور کیک مرمری.کیک من الان داخل فر هست و 5 دقیقه ی آخر رو سپری میکنه.فقط یک سوال داشتم چرا خیلی پف نکرده؟؟
پاسخحذفممنون
سلام شهرزاد جان
حذفنوش جونتون باشه عزیزم . پف کردن کیک به سایز قالبتون بستگی داره وقتی سایز قالب بزرگه کمتر پف می کنه ، چون خویر کیک زیاد پخش می شه . این نوع کیک برای این که سطحش بیشتر خودش رو نشون بده توی قالب بزرگ تر درست می شه و ضخامت زیادی نداره .