۱۳۹۴ آبان ۲۶, سه‌شنبه

نان خشک روغنی دانه دار


دوستان عزیزم ، این نون خیلی خوشمزه و مغذیه و برای صبحانه یا عصرانه بسیار عالیه و مزه می ده .



این نون خمیر مایه ، جوش شیرین یا بیکینگ پودر نداره وکاملا هم گیاهی هستش و درست کردنش بسیار سادست . این نوع نون در کشورهای مثل سوئد و نروژ و دانمارک زیاد درست می شه و بسیار پر طرفداره .


مواد لازم

آرد ذرت زرد رنگ 2 پیمانه
کنجد 1 پیمانه
تخمه آفتابگردان 1 پیمانه
تخمه کتان ½ پیمانه
تخمه کدو ¼ پیمانه
نمک ½ قاشق چایخوری سر پر
شکر ½ قاشق چایخوری
روغن مایع ½ پیمانه
آب  جوش 3 پیمانه

***  همه تخمه ها  باید  خام باشند .من به جای تخمه کتان از تخمه کدو استفاده کردم و به جای تخمه کدو از سیاهدانه . می تونید از شاهدانه هم  به جای سیاهدانه استفاده کنید که اون هم حتما بو نداده باشه .


روش تهیه

تخمه کدو ، تخمه آفتابگردان ،کنجد ، سیاهدانه رو با هم مخلوط کنید 


وآرد ذرت رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه و نمک و شکر رو هم بهش اضافه کنید و هم بزنید .


بعد روغن مایع رو اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط بشه و به خوردش بره


 و بعد آب جوش رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست بشه . بذارید مقداری خنک بشه و آب به خورد مواد بره . بچشید اگه خیلی به نظرتون بی مزه بود کمی دیگه نمک اضافه کنید ولی نه خیلی چون خمیر قراره آبش رو از دست بده و بعد شور می شه .


فر رو روی 180 درجه ی سانتی گراد روشن کنید و سینی فر رو کاغذ روغنی بندازید .
خمیر رو به دو قسمت کنید . من همین طوری چشمی برداشتم و چون که خمیر شله نمی شه درست قسمتش کرد ، کار بهتر اینه که که تو دو تا ظرف یک اندازه بریزید تا متوجه بشه هم اندازه هستند . مال من قسمت دومش بیشتر شد و در نتیجه نون دوم از اول کلفت تر شد . خمیر رو روی کاغذ روغنی در سینی فر بریزید و با دست یا پشت قاشق پهنش کنید ، طوری که تمام سینی رو به ضخامت یکسان بگیره .


لبه های نون رو با قاشق صاف کنید و با چاقو خطوط عرضی و طولی روی خمیر بندازید که مربع هایی ایجاد بشه و بشه نون رو بعد از خشک شدن از اون نواحی مرتب تکه کرد .


سینی رو در طبقه ی وسط فر برای 50 تا 60 دقیقه بذارید تا کاملا خشک و طلایی بشه .

نصفه ی اول ، ناخونک زده شده !
بعد از در اوردن از فر از روی خط ها تکه ها رو از هم جدا کنید و بذارید روی تور سیمی تا خنک بشه. بعد قسمت دوم خمیر رو به همون روش قبل بذارید تا خشک بشه .

نصفه ی دوم !
این نون با پنیر و چای خیلی مزه می ده .

*** آرد ذرت  زرد رنگ رو در ایران می تونید از لوازم قنادی فروشی ها تهیه کنید . در انگلیسی به نام corn meal یا polenta گفته می شه .


*** من آرد ذرت رو از هایپرمارکت ویتروس خریدم ، فکر کنم سپینیس هم داشته باشه ولی تو کارفور ندیدم ولی باید پرسید چون خیلی چیزها جاهایی هست که انتظارش رو نداریم . 

*** سعی کنید تا جایی که می تونید نازک توی سینی پهنش کنید ، نازکش بهتر می شه .



نوش جان / ارغوان 

۸ نظر:

  1. در نگاه اول قبل اینکه تیتر رو بخونم فکر کردم سوهان هستش
    عجب نون مغذی و مفیدی به نظر درست کردنش هم اسون میاد برای من تنبل عالیه
    چند روز میشه نگهداری کرد؟ بعد از پخت شرایط نگهداریش هم کاش مینوشتی
    ولی فکر کنم از بس خوشمزه بوده به نگهداری نرسیده خخخ

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. جات خالی شادی جون <3 آره خیلی نونش مغزی و خوشمزه هستش و آسون هم هست ، فقط چون باید در دو قسمت تو فر گذاشت کمی وقت می گیره ولی ابدا توصیه نمی کنم مقدارش رو نصف کنید چون سر سه سوت خورده می شه . برای نگه داریش باید در ظرف در بسته نگه داشت و چون تخم مرغ یا کره یا چیزی که خراب بشه نداره و خشکه ، زیاد می شه نگهش داشت ، البته برای ما 4 روزه تموم شد .خیلی زود هم آدم رو سیر می کنه ولی یه مشکلی که داره اینه که نمی شه دست از خوردنش برداشت :-) و هی دوست داری به خش خش ادامه بدی

      حذف
  2. به به , این نان تو آلمان هم زیاده و من هم هر از گاهی تو کیفم هست , چون هم جابجایش راحته و هم خوردنش :)))
    از اونجایی که پنیر و دانه های مختلف هم داره , کلی لذت از خوردنش میشه برد
    اما تا به حال خودم تهیه نکردم :۹
    دست گلت درد نکنه ارغوان جون, حرف نداره این پستت

    پاسخحذف
  3. دوست جون پنیرت مثل مال تام و جری ه !

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. آره من از بچگی دوست داشتم پنیر سوراخ دار بخورم ، خیلی به نظرم جالب بود . از بین پنیر های سوراخداری که اینجا هست ، مزه ی پنیر Emmental که همینیه که تو عکس هست رو از همه بیشتر دوست دارم .

      حذف
  4. با سلام من با روغن زیتون درست کردم و به کاغذ روغنی چسبید و اصلا قابل جدا شدن نیست آیا دلیلش همینه.روغن زیتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوست عزیز
      فکر نمی کنم ربطی به روغن زیتون داشته باشه. ممکنه به علت جنس کاغذ روغنی باشه . اگه از کاغذ روغنی های براق استفاده می کنید ، حتما روش رو چرب کنید .

      حذف