دوستان ، این شیرینی خیلی خوشمزس و درست کردنش هم بسیار
راحته و از اون مهم تر اینه که نه تخم مرغ ،نه شیر ،نه کره و نه بیکینگ پودر داره
و کم شیرینه پس شیرینی سالمی هستش و برای دوستان گیاهخوار هم مناسبه و می تونه
گزینه ی مناسبی هم برای شیرین های عید باشه .
مواد لازم :
پودر شکر ¾ پیمانه
کره ی بادام زمینی کرمی (منظور بدون خرده ی بادام زمینیه ) 3 قاشق غذا خوری سرپر
روغن مایع ¾ پیمانه
وانیل ½ قاشق چایخوری
آرد 3 پیمانه
مقداری کنجد برای تزئین
طرز تهیه :
پودر شکر و کره ی بادام زمینی رو با هم زن برقی
مخلوط کنید و کم کم روغن مایع و وانیل رو
بهش اضافه کنید و هم بزنید وهمزن رو کنار بزارید بعد آرد رو کم کم اضافه کنید و با قاشق مخلوط
کنید تا جایی که دیگه لازم می شه با دست خمیر رو مخلوط کنید و ورز بدید تا آرد به خورد خمیر بره و خمیر
یکدست و لطیفی به دست بیاد ، از اونجایی که جنس آرد ها با هم فرق می کنه و ممکنه
آرد کمتری لازم بشه اول 2 پیمانه رو اضافه کنید و کمی ورز بدید و بعد پیمانه ی آخر
رو کم کم اضافه کنید تا خمیری به دست بیاد که به دست نچسبه ، ولی من همون 3 پیمانه
رو استفاده کردم و خمیر هم خوب شکل می گرفت .
از خمیر تکه هایی جدا کنید و به شکل گلوله در
بیارید و در کاسه ای کنجد بریزید و گلوله ها رو توش بغلتونید و روی سینی فر که
کاغذ روغنی انداختید بزارید .سایز گلوله ها دست خودتونه ،مال من به اندازه ی یه
گردو بزرگ هستش ولی معمولا این شیرینی رو در اندازه ی کوچکتری درست می کنند که بشه
یه دفعه خوردش و اون طوری شیک تره ،طوری
که مثلا 40 -38 دونه از این شیرینی ها بدست بیاد ،بهتره که شما کوچیک درست کنید و اول همه ی خمیر رو به صورت
گلوله در بیارید و بعد چند تا چندتا تو یه کاسه ی بزرگ کنجد بریزید و بغلتونیدشون .این شیرینی تغییر حجم نمی ده پس می تونید نزدیک
به هم در سینی بچینید و به مدت 20 دقیقه در فر 180 درجه از قبل گرم شده بزارید
،البته برای من چون بزرگتر بود زمان بیشتری لازم داشت تا زیر شیرینی ها تغیر رنگ
بده و روش ترک بخوره ،اگه از فر گازی استفاده می کنید و زیر شیرینی طلایی شده و
روش ترک نخورده ،شعله ی پایین رو خاموش کنید و شعله ی بالا رو روشن کنید تا روش هم
ترک بخوره و بپزه . این شیرینی بافتی شبیه به شیرینی بهشتی داره با چای خیلی مزه می ده .
***اگه stand mixer دارین می تونید همه ی مراحل رو با دستگاه و با
تیغه ی پارویی انجام بدید که البته من دستی انجام دادم .
هر وقت که این شیرینی ها رو می بینم یاد
مادربزرگ خدا بیامرزم می افتم که به شیرینی بهشتی می گفت روشور ! روحش شاد
نوش جان / ارغوان
چقدر این شیرینهای خوششمزست ، به به ، باید دوباره درستش کنم ، ممنون ازت بابت دستور خوبت عزیزم
پاسخحذفخواهش می کنم ،نوش جونتون باشه رزیتا جونم . منم خیلی دوسشون دارم .
حذفman dorost kardam ba kare badam. kheili khoshmaze ast. merci Arghavan jan
پاسخحذفنوش جونتون باشه عزیزم ،خوشحالم که دوست داشتید <3.
حذفبا کره ی همه ی مغز ها می شه درست کرد بادام ،بادام هندی ،فندق ولی خب اینجا ما فقط به کره ی بادام زمینی دسترسی داریم که البته من خیلی مزش رو دوست دارم ولی خیلیا دوست ندارند یا بهش حساسیت دارند .