۱۳۹۳ تیر ۵, پنجشنبه

نان پنیر فتا


دوستان عزیز ، این نون خیلی خوشمزست و برای صبحانه یا عصرانه ، سحر یا افطار و یا به همراه هر غذایی  و یا حتی خالی با چای شیرین خیلی مزه می ده و درست کردنش راحته و چون خمیر مایه نداره ، خمیرش احتیاجی به استراحت طولانی نداره . و لازم نیست مدت طولانی ورزش بدیدو احتیاجی هم به فر نداره و تو ماهیتابه درست می شه  . بهتون توصیه می کنم که حتما امتحانش کنید ،پشیمونی نداره .ما که معتادش شدیم !



مواد لازم برای 6 عدد نان :

پنیر فتا رنده شده 2 پیمانه یا 250 گرم
ماست 2 پیمانه ( برای اندازه گیری ماست اول ماست رو هم بزنید )
آرد 3 و ½ تا 4 و ¼ بسته به نوع آردتون
بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
روغن مایع برای سرخ کردن نان ها
*** نمک این نون از نمک موجود در پنیر تامین می شه .

پنیر فتا همون پنیر سفید صبحانه هستش من بیشتر عکسش رو برای دوستانی که در اینجا زندگی می کنند گذاشتم که برای این نون از نوع کم نمکش نگیرند

طرز تهیه :
در یک طرف بزرگ پنیر رنده شده رو با ماست مخلوط کنید .در ظرف دیگری 3 و ½ پیمانه آرد رو با بیکینگ پودر مخلوط کنید .

 حالا مخلوط آرد رو کم کم به مخلوط  پنیر اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا حالت خمیری بگیره وقتی حالت خمیر گرفت قاشق رو کنار بزارید و بادست خمیر رو مخلوط کنید و ورز بدید و بقیه ی آرد رو هم کم کم اضافه کنید و ورز بدید تا آرد رطوبت رو جذب کنه .

 سطح کارتون رو آرد پاشی کنید و خمیر رو روش ورز بدید( در حد 5 دقیقه )  در صورت خیلی چسبنده بودن خمیر بهش کم کم مقداری آرد اضافه کنید تا خمیر لطیف و کمی چسبناک و مرطوب داشته باشید .


 به خمیر روی همون سطح کارتون 10 دقیقه استراحت بدید بعد خمیر رو به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید و گردش کنید .


 حالا سطح کار رو کمی آرد پاشی کنید و هر گلوله ی خمیر رو با وردنه  به صورت دایره ای با قطر 20 سانتی متر باز کنید . برای باز کردن خمیر سطح کار رو آرد پاشی کنید و وردنه رو هم آرد بزنید که به وردنه و سطح کار نچسبه .یا این که می تونید دو طرف خمیر رو روی آردی که روی سطح کار ریختید بزنید تا به وردنه هم نچسبه .

ببخشید عکس تار شده ، موقع عکس پرفتن متوجه نشدم که تاره تا یه عکس دیگه بگیرم !

ماهی تابه رو روی گاز بزارید و داغش کنید و به اندازه ی 1 قاشق مرباخوری سرخالی توش روغن مایع بریزید تا روغن گرم بشه و نون رو توش بندازید .حرارت باید متوسط رو به کم باشه تا داخل نون بپزه و روش نسوزه .( من نون رو روی بزرگترین شعله ی گاز درست کردم ولی زیرش رو تا ته کم کردم). روی سطح نون حباب هایی می زنه .


وقتی یک روی نون برشته شد نون رو از اون رو بکنید و بزارید روی دیگرش هم برشته بشه ( دیگه احتیاجی به ریختن مجدد روغن نیست ) .تقریبا برای هر طرف 5 دقیقه زمان لازمه .

من از بزرگترین شعله ی گاز استفاده کردم ولی زیرش رو کم کردم که مطمئن باشم  داخلش پخته می شه و سطحش نمی سوزه 

 در هنگامی که نون در حال پخته گلوله ی خمیر بعدی رو باز کنید و وقتی نون قبلی حاضر شد ،این مراحل رو براش تکرار کنید .


 می تونید این نون رو فریز کنید و بعدا دوباره در ماهیتابه ی بدون روغن یا آون تستر ( oven toaster ) گرم کنید .
نوش جان / ارغوان




۴۴ نظر:

  1. خیلی جالب بود ارغوان جون عکسهاتم عالی بود...خودش به تنهایی هم یه صبحونه مقوی و کامل می تونه باشه دستت طلا

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون شادی جون <3 لطف داری عزیزم . آره همین طوری خالی ختای با چای شیرین هم خیلی خوبه .

      حذف
  2. وای ی ی دلم رفت , من که عاشق نونم , این بوی نونت منو تا اینجا کشوند :)))
    خیلی جالب بود که خمیر مایه نداره و از پنیر هم استفاده میکنی , به نظر من خوب هم پف کرده
    در اولین فرست میرم سراغش
    من هم یک نون پنیر در درست کردم ولی کلا هم پانیرش فرق دشت و هم پختش و هم فرم بعد از پختش :))))))))
    ولی اون هم خیلی لذیذ بود

    راستی ارغوان جون , اگه فکر میکنی در مورد وبلاگت کمک احتیاج داری حتما بهم بگو , اگه بلد باشم حتما راهنمای میکنم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. منم عاشق نونم و پیچیدن بوی نون تازه تو خونه . آره گیلدا جون این یه جورایی متفاوته که پنیر قاطیه خمیر می شه و خمیر مایه هم نداره ولی خوب پف می کنه و حباب می زنه . پنیر همه نوعش با نون خوشمزه می شه . جاتون خالی بود عزیزم .
      خیلی ممنون گیلدا جون ، شما خیلی مهربون و خوش قلبید ، فعلا کارم راه افتاده ،اگه مشکلی داشتم حتما مزاحمتون می شم .

      حذف
  3. سلام نونتون بنظرخیلی جالب میاد،ولی من همیشه بااین پیمانه مشکل دارم میشه بجای پیمانه وزن روبگین مرسی ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوست عزیز، موقع درست کردن نان مقدار آرد همیشه تقریبی هستش و مقدار دقیقی نداره . شما باید کم کم آرد رو اضافه کنید تا خمیر لطیف و کمی چسبناک و مرطوبی داشته باشید . ولی 3 و 1/2 پیمانه آرد الک نشده 490 گرم هستش ولی احتمالا به مقدار بیشتری احتیاج پیدا می کنید که مشخص نیست چقدر و با کم کم اضافه کردن آرد بدست میارید .

      حذف
  4. ارغوان جان ، خیلیییی عالیه ، بوش تا اینجا اومد ، منم عاشق نون و پنیر ، به به ، باید دست بکار بشم ، مدتهااااااست نون نپختم ، با این دستور تو بدجور وسوسه شدم ، درست کردم خبرت میکنم ، ممنون بابت دستور :*

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جونم ، منم خیلی نون و پنیر دوست دارم . این خوشبختانه درست کردنش سخت نیست .برای این نون نصف بسته ی پنیرم رو استفاده کردم و 2 روز بعدش رفتم نصف دیگه ی پنیر رو هم باهاش همین نون رو درست کردم ، خیلی خوشمزست . امیدوارم درست کنید و لذت ببرید ، ازهمین الان نوش جونتون <3

      حذف
  5. سلام ارد استفاده شده در دستور آرد سفیدشیرینی پزی هست یا آرد گندم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام ،آرد سفید شیرینی پزی هستش .

      حذف
  6. سلام .ممنون از دستور پخت نان. 1 سوال می شه به جای پنیر فتا از پنیر خامه ای که نسبت به فتا نرم تره استفاده کرد؟ آخه اینجایی که من زندگی میکنم بیشتر پنیر های صبحانه خامه ای هستند که نرم و شلند ممنون می شم جوابمو بدبن

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم دوست عزیز .از نظر من کار نشد نداره ولی خب وقتی چیزی رو در دستور تغییر می دیم قاعدتا بقیه ی موارد هم احتیاج به تغییر پیدا می کنه ، وقتی پنیر شل استفاده کنیم رطوبت دستور زیاد می شه پس یا باید ماست رو کم کنیم و یا آرد رو زیاد کنیم . راحت تره که آرد رو بیشتر کنیم چون میزان آرد تقریبی هستش و خودمون باید بدست بیاریمش ،منتها احتمال داره در آخر خمیر بیشتری داشته باشیم که یعنی بیشتر از 6 تا نون بده پس باید مثلا از خمیر چونه هایی به اندازه ی 100 گرم جدا کنیم و ببینیم که چند تا چونه ایجاد می شه .

      حذف
    2. سپاس فراوان از شما. براتون سلامتی و شادی و موفقیت آرزو میکنم.

      حذف
  7. سلام ارغوان خانم بخاطر این پستت ممنونم در اولین فرصت برای دخترم که عاشق نان هستش اینو می پزم امیدوارم خوب بشه سپاس از لطفتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوست عزیز ، خواهش می کنم . ان شاءالله که خوب می شه .فقط آرد و کم کم اضافه کنید تا خمیر فقط یکم چسبناک باشه و موقع باز کردن خمیر سطح کار و وردنه رو آرد پاشی کنید که خمیر نچسبه . از همین الان نوش جونتون باشه .

      حذف
  8. سلام عزیزم با آرد نان سنگک می شه ؟؟؟؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوست عزیز ، بله می شه ولی خوب رنگش تیره می شه و امکان داره مقداری آردی که مصرف می شه کمی متفاوت باشه .

      حذف
  9. سلام ارغوان خانم.مرسی برای دستور این نون خوشمزه.
    میشه به جای بیکینگ پودر از مایه خمیر خشک استفاده کرد؟

    پاسخحذف
  10. سلام دوست عزیز ، خواهش می کنم <3
    من خودم با خمیر مایه امتحان نکردم برای همین به طور قطعی نمی تونم بهتون بگم ولی از نظر من کار نشد نداره .ولی وقتی ماده ای رو در دستور تغییر می دیم باید حواسمون به تغییرات احتمالیش باشه . اگه همین دستور رو می خواید با خمیر مایه امتحان کنید ، که لازمه مثلا 2 و 1/4 قاشق چایخوری خمیرمایه ی فوری رو با 1 قاشق چایخوری شکر و 1/4 پیمانه آب گرم مخلوط کنید و به مخلوط پنیر و ماست اضافه کنید و بقیه ی مراحل رو مثل دستور انجام بدید ( ممکنه به آرد بیشتری نیاز داشته باشید ) و خمیر رو 10 دقیقه ورز بدید و به خمیر یکساعت استراحت بدید و بعد چونه بگیرید و بعد دوباره 15 دقیقه استراحت بدید و با وردنه باز کنید و مثل دستور عمل کنید. برای گرفتن چونه هم ممکنه تعداد بیشتر یا کمتری بهتون بده ،چونه های 100 گرمی جدا کنید و ببینید چند تا دونه می شه . چون اگه همون طور 6 قسمتش کنید و وزن خمیر بیشتر باشه نون زیادی کلفت می شه و داخلش خام می مونه .

    پاسخحذف
  11. ممنونم از شما.. من همیشه از مطالب شما استفاده میکنم... موفق باشید

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم مهین جان ،خوشحالم که کارم مورد استفادتون قرار گرفته . شما هم موفق باشید <3

      حذف
  12. سلام با تشکر از شما میخواستم بدونم به جای روغن اگه از کره استفاده کنیم خوشمزه تر نمیشه ؟ و اینکه اگه شکر استفاده کنیم طعم نون مثل نون شیر مال میشه یا نه ؟ مهسا

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام مهسا جان ، خواهش می کنم عزیزم . من با کره امتحان نکردم ولی حق با شماست خوشمزه تر می شه ولی از اونجایی که کره زود می سوزه و در ضمن زود جذب نون می شه شاید به مقدار بیشتری احتیاج باشه ولی به نظر من کار بهتر استفاده از روغن جامد کره حیوانی آب شده هستش ،روغن هایی مثل روغن شکللی .
      من بهش شکر نزدم ولی این نون کمی متفاوته و مثل نون شیرمال و یا روغنی فکر نمی کنم بشه چون پنیر نمک داره ولی می شه مقداری شکر بهش اضافه کرد و امتحان کرد، به نظرم اگه زیاد شکر اضافه کنیم مزش خوب نشه ولی در حد 1 تا 2 قاشق غذا خوری مزه رو بهبود می ده

      حذف
    2. ارغوان جان بسیار بسیار ممنون از توضیحات خیلی زیاد مایلم که در اولین فرصت درست کنم.ولی حیف که کار بیرونو خونه دست و پامو بسته ,,البته روزه هم که دیگه نگووووو .مخصوصا الان که ساعت هشته و 45 دقیقه تا اذان مونده و .... کاش یکی الان درو میزد و 1 دونه از این نونا به من میداد
      راستی این نون و میشه مثلا با شامی ,کتلت یا غذاهای نونی هم خورد؟

      حذف
    3. خواهش می کنم عزیزم ، می دونم خیلی تو ماه رمضون سخته .من خودم اصلا نا ندارم . به نظرم با شامی و کتلت خوب می شه ولی نه با خوراک های شل . نون رو می شه از وسط تا کرد و داخلش کتلت و گوجه و هر چیز دیگه که دوست داری بزاری .

      حذف
  13. ارغوان جان از اینکه وقت میزارید و جواب میدیدو غذاهای خوشمزه به ما معرفی میکنید واقعا ممنون در پناه خدا همیشه باشید آمین //مهسا

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم مهسا جان <3 ، شما هم در گناه خدا باشید و ظاعات و عبادتون قبول باشه عزیزم .

      حذف
  14. با سلام مجدد ارغوان جان از چه ماستی استفاده کنم چون من بیشتر از ماستای لبنیاتی استفاده میکنم میخوام بدونم از ماستای بسته بندی شده یا همین ماستای لبنیاتی یا ماست خامه ای کدومشونو میشه استفاده کرد؟ و اینکه ماست شیرین یا ترش یا معمولی مرسی زیاد //مهسا

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام مهسا جان ، فرقی نمی کنه عزیزم. من از ماست کارخونه ای 3 در صد چربی استفاده کردم که معمولی بود نه شیرین و نه ترش

      حذف
  15. salam ,,man emroz in non dorost kardam ,,,kheyli khamiresh chasbande shod ,,joori ke aslan nemishod pahnesh kard va ba vardane kar kard ,,,mishe rah namayi konin ,,sheri

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام شری جان ، وقتی خمیرتون خیلی چسبنده هستش یعنی لازم بوده آرد بیشتری اضافه کنید ته خیلی کم چسبنده باشه و بعد از اون ده دقیقه استراحت اون چسبندگی از بین می ره ولی در هر حال برای باز کردن خمیر باید سطح کار و وردنه رو آرد پاشی کنید و یا این که قبل از باز کردن پشت و روی چونه رو تو آرد بزنید .

      حذف
  16. Doorod bar shoma, in non ra 2 bar dorost kardam yekbar to mahitabeh br dovom to fer . Benazar mato fer kheyli behtar ast. Vaghean nonesh li asr st shoma dad nakoneh.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم .نوش جونتون باشه عزیزم <3 ، خوشحالم که خوشتون اومده . من تا به حال تو فر امتحان نکردم دفعه ی بعد حتما تو فر درست می کنم ببینم چطور می شه ، خیلی ممنون که تجربتون رو با من به اشتراک گذاشتید .

      حذف
  17. Salam binahayat Sepasgozaram
    Shoma az tamame marahele pokht
    Ax gozashtin Vali un ye marhale ke
    Panir va mast dakhele khamir gozashte mishe axi nist mishe tozih bedin in ghesmato
    Mamnoon misham

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم دوست عزیز ، اون مرحله چیزی نداره که بشه ازش عکس گرفت ، پنیر رو ماست رو داخل خمیر نمی زاریم .من پنیر رو با ماست مخلط وکردم و آرد رو کم کم به مخلوط پنیر و ماست اضافه کردم تا خمیر بدست بیاد و همین طور که اضافه می کردم خمیر رو ورز می دادم تا آرد به خوردش بره و خمیر لطیف که فقط کمی چسبناکه بدست بیاد .

      حذف
  18. من همیل الان این نون رو پختم و همونطور که میپختم یه دونه اشو تقریبا خوردم با چای یه طعم اشنا و خاصی داشت واسه من اما مال من روش حباب نزد و پفش خوب نبود واسه همین یه کم نازکتر بازش کردم کلا خوب بود

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نوش جونتون باشه دوست عزیز، خوشحالم که خوشتون اومده

      حذف
  19. سلام من امروز این نون رودرست کردم اما کمی سفت شد مزه خاصی هم نداشت

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام .احتمالا زیاد آرد اضافه کردید که هم خشک شده و مزه ی پنیر رو پوشونده.

      حذف
  20. خیلی خیلی نون خوش رنگ شده

    اینم وبلاگ منه http://mylittlecookingnotebook.blogspot.com/

    پاسخحذف