این غذا یه غذای خوشمزه ی مصری هستش ،که
این نوعش بیشتر در شهر قاهره خورده می شه . این غذا اصولا گیاهیه ولی میتونید بنا به میل خودتون با
گوشت و یا مرغ هم بخورید هرچند که واقعا نیازی نداره و به دلیل داشتن حبوبات خودش
یه غذای کامله، البته کشری با گوشت یا جیگر هم خیلی رایجه.این غذا با سه نوع سس
سرو می شه و اصل مزه ی این غذا به سس هاشه.
مواد لازم برای کشری: (مناسب برای 3-4 نفر)
1 پیمانه برنج
½ تا ¾
پیمانه عدس
½ پیمانه رشته ی ورمیشل
½ پیمانه ماکارونی فرم کوچک
½ پیمانه اسپاگتی خرد شده
2 عدد پیاز متوسط خلالی خرد شده + مقداری نمک و
2 قاشق غدا خوری نشاسته ی ذرت برای پیاز داغ
مقداری روغن
برای سرخ کردن
¼ تا ½ پیمانه نخود پخته برای تزئین می تونید از کنسرو نخود استفاده کنید
مواد لازم برای سس گوجه فرنگی :
مقداری روغن
1 عدد پیاز رنده شده یا ریز خرد شده
3 حبه سیر رنده شده یا ریز خرد شده
4 عدد گوجه فرنگی بزرگ پوره شده , و از صافی رد شده (من از 2 لیوان پوره ی گوجه فرنگی صاف شده ی آماده استفاده کردم و مقداری هم آب بهش اضافه کردم چون غلیط بود)
نمک ،فلفل سیاه ،پودر زیره ،پودر تخم گیشنیز و
برگ بو و فلفل قرمز در صورت تمایل .مقدار ادویه ها بسته به ذائقه ی خودتون داره
ولی مقدار پودر زیره بیشتر از بقیه هستش
مواد لازم برای سس سرکه :
2-3 حبه سیر رنده یا ریز خرد شده
3-4 قاشق غذا خوری سرکه
نمک ،فلفل،پودر زیره،پودر تخم گیشنز
آب جوش
سس فلفل تند :
مقداری روغن
1-2 قاشق مربا خوری فلفل قرمز تند
4 قاشق غذا خوری از سس گوجه فرنگی و مقداری آب
طرز تهیه :
عدس رو از قبل کمی خیس کنید و بزارید بپزه
،نذارید عدس خیلی نرم و له بشه چون مقداری هم با برنج پخته می شه .عدس رو کنار
بذارید .
در دو طرف جدا گانه مقداری آب و نمک و روغن
بریزید و بزارید جوش بیاد و در یکی اسپاگتی و در یکی ماکارونی فرم رو بپزید .البته
اگه ماکارونی ها مال یک کارخونه هستند و شما حوصله ندارید میتونید هر دو شون رو
توی یک قابلمه بریزید .ولی اگه جدا بریزید برای سرو و تزئین راحت تر می تونید
ازشون استفاده کنید . بعد از این که ماکارونی ها پخت اونها رو توی یه آبکش بریزید
و خوب روشون آب بگیرید که نشاسته ی اضافه ازشون خارج بشه و به هم نچسبه ،می تونید
یه قاشق هم روغن زیتون بهشون اضافه کنید و کنار بذارید .
برای درست کردن پیاز داغ ،مقداری نمک به پیاز
های خلال شده بزنید و مخلوط کنید و سپس دو قاشق غدا خوری نشاسته ی ذرت به پیاز ها
اضافه کنید و خوب مخلوط کنید (نشاسته ی ذرت باعث ترد شدنش می شه و ترد بودنش رو تا
مدت ها حفط می کنه )،گاز رو روشن کنید و ماهیتابه رو روی آن بذارید و پیاز ها رو
در آن بریزید و روغن اضافه کنید(بهتره از روغن سرخ کردنی استفاده کنید ) و صبر
کنید تا روغن داغ بشه و شروع به سرخ شدن بکنه ،تا یه مدت پیاز ها رو هم نزید تا
رویه ی پیاز خودش رو بگیره و بعد همش بزنید وقتی رنگ پیازها قهوه ای شد ،پیاز ها
رو از روغن در بیارید و روی کاغد یا دستمال جدب روغن بذارید تا روغن اضافیش گرفته
بشه .روغنی که پیاز رو توش سرخ کردید نگه دارید چون میشه از اون در تهیه ی سس ها و
برنج استفاده کرد و طعم خوبی به غذا می ده.
برای درست کردن سس گوجه فرنگی 3 قاشق غذا خوری
از همون روغن پیاز داغ رو بردارید و توی قابلمه بریزید و بعد پیاز رنده شده رو بهش
اضافه کنید و وقتی بوی پیاز بلند شد ،سیر رو اضافه کنید و هم بزنید و وقتی بوی سیر
دراومد گوجه فرنگی رو اضافه کنید (نباید سیر زیاد سرخ بشه که طعمو عطرش رو از دست
بده ) و بذارید تا سس کمی غلیظ بشه ،بعد دو عدد برگ بو و ادویه ها رو اضافه کنید
که مقدارش به خودتون بستگی داره ولی من 2 قاشق مربا خوری پودر زیره ، نصف قاشق مربا خوری پودر تخم
گیشنیز و نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه کردم ،من سس فلفل تند رو درست نکردم و
در عوض سس گوجه فرنگی رو کمی تند کردم ولی اگه تو خونتون کسی غذای تند دوست نداره
و یا براش مضره حتما سس گوجه فرنگی رو تند نکنید و سس تند رو جدا درست کنید .بزارید
سس کمی بجوشه و ادویه ها خوب با هم مخلوط بشن و به خورد هم برن و از روی گاز
بردارید .
برای درست کردن سس سرکه 2 قاشق غذا خوری از همون
روغن پیاز داغ بردارید ودر قابلمه ای بریزید و سیر رنده شده رو به آن اضافه کنید و
کمی تفت بدید تا بوی سیر در بیاد و سپس سرکه رو بهش اضافه کنید و بعد کمی پودر
زیره ،پودر تخم گیشنیز و نمک و فلفل سیاه بهش اضافه کنید و سپس مقداری آب جوش روی
آن بریزید و از روی حرارت بردارید و خوب هم بزنید و کنار بذارید .مقدار سرکه و آب
بستگی به ذائقه ی خودتون داره که دوست دارید چقدر سرکه رو رقیق کنید ،من از4 قاشق غذا خوری سرکه ی سیب و یک لیوان آب استفاده کردم
،اگه دیدید زیادی رقیق شده باز بهش سرکه اضافه کنید .
برای سس فلفل تند باز کمی(1 قاشق غذا خوری ) از
روغن پیاز داغ رو بردارید و روی حرارت بذارید و 1 تا 2 قاشق فلفل قرمز تند بهش
اضافه کنید وکمی تفت بدید ،سپس 4 قاشق غذا
خوری از سس گوجه فرنگی بهش اضافه کنید و مقداری آب در حد نصف لیوان .این سس خیلی
تنده و میزان فلفل قرمز و آب باز بستگی به خودتون داره ،می تونید از فلفل کم و به
آب اضافه کنید و پس ازجوشیدن از روی حرارت
بردارید .
برای درست کردن برنج با رشته ،باز مقداری(4 قاشق
غذا خوری) از روغن پیازداغ رو بردارید
(دیگه تموم شد!) و در قابلمه ای که می خواید برنج رو توش بپزید بریزید و رشته های
ورمیشل رو بهش اضافه کنید و تفت بدید تا طلایی بشه و سپس برنج شسته شده رو بهش
اضافه کنید و کمی تفت بدید و سپس مقداری نمک و بعد آب رو اضافه (به همون اندازه که برای کته
کردن برنجتون لازمه ) و کمی کره یا رو غن
کره ی حیوانی ( در حد 1 قاشق غذا خوری )هم به برنج اضافه کنید وقتی آب برنج کم شد
و داشت تموم می شد عدس رو به برنج اضافه کنید(مقداری از عدس رو برای تزئین نگه
دارید) و هم بزنید تا مخلوط بشه و زیر برنج رو کم کنید و بزارید کمی دیگه روی
حرارت بمونه تا آبش کاملا تموم بشه و برنج پخته بشه.
برای سرو اول برنج و رشته وعدس رو در ظرف بریزید
و بعد اسپاگتی رو روی آن بریزید و بعد ماکارونی فرم رو بریزید و بعد با نخود ,عدس
و پیاز داغ و کمی سس گوجه فرنگی تزئیین کنید و با سس ها سرو کنید .اگه خواستید می
تونید با هر نوع گوشتی هم سرو کنید .
سلام ارغوان جون از دیدن وبلاگت خیلی خوشحال شدم امیدوارم که همیشه در کارهات موفق باشی عزیزم.
پاسخحذفوای مهناز جون ،نمی دونید چقدر خوشحال شدم کامنت شما رو دیدم ، خیلی لطف کردید عزیزم ، من خیلی از شما یاد گرفتم . امیدوارم که شما هم همیشه سالم و شاد و موفق باشید .
حذفواییی اینو من توی مجله هنر اشپزی به اسم عدس پلو با ماکارونی دیده بودم توی پرانتز نوشته بود (کشری)
پاسخحذفمن هم عدس پلو دوست دارم و هم ماکارونی این باید عالی باشه...حالا دقیقا نمی دونم دستورش این بود یا نه ولی کشری رو دیدم یادم اومد
آره غذای خوشمزه ایه و من خیلی دوست دارم و البته شوهرم هم همین طور .دو مدل کشری هست که اون یکی ماکارونی نداره اون رو هم به زودی می زارم خیلی خوشمزه و آسونه می شه بهش گفت دمپخت عدس قرمز
حذف