دوستان عزیزم ،این نون خیلی خوشمزست و برای
صبحانه خیلی مزه می ده و درست کردنش بسیار
راحته و به هم زن برقی هم احتیاج نداره و سریع آماده می شه، گفتم تا هنوز انبه هست
،این نون رو بزارم که اگه دوست داشتید درست کنید .
مواد لازم :
آرد کامل گندم 1 پیمانه
آرد سفید 1 پیمانه
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری ( می تونید به جاش 2.5
تا 3 قاشق چایخوری بیکینگ پودر بریزید )
نمک نوک کارد
دارچین ¼ قاشق چایخوری
شکر ½ پیمانه
پودر نارگیل ¼ پیمانه
گردو خرد شده ¼ پیمانه
پوره انبه 1 و ¼ پیمانه ( من از دو تا انبه ی
متوسط رو به درشت استفاده کردم که خرد کردم و در خرد کن ریختم و پوره کردم )
تخم مرغ درشت 1 عدد
وانیل 1/8 ثاشق چایخوری
ماست ½ پیمانه
روغن مایع ¼ پیمانه
روش تهیه :
قالب مستطیل کیک صبحانه ( لوف ) رو چرب و آرد
پاشی کنید یا کاغذ روغنی بندازید .
فر رو روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید .
آرد و نمک و جوش شیرین رو با هم مخلوط کرده ،الک
کنید و بعد دارچین ،و شکر رو بهش اضافه کنید و مخلوط کنید و بعد پودر نارگیل و
گردو رو اضافه کنید و مخلوط کنید .( کلا باید مواد خشک رو با هم مخلوط کنید )
در ظرف دیگه ای پوره ی انبه ، تخم مرغ ، وانیل ،
ماست و روغن مایع رو با هم مخلوط کنید تا یکدست بشه، می تونید اگه خواستید با همزن برقی هم این کار رو انجام بدید ولی زیاد هم نزنید و در حد مخلوط شدن.
و بعد مخلوط آرد رو کم کم بهش
اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدست بشه .
خمیر این نون مثل کیک نیست و سفته.خمیر
رو با قاشق در قالب بریزید و سطحش رو صاف کنید تا یکدست پخش بشه و مقداری کنجد روش
بپاشید .
و در طبقه ی وسط فر به مدت 45 تا 55 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندون از
داخل تمیز بیرون بیاد بپزید .
بعد از در آوردن از فر 10 دقیقه با قالب روی تور
سیمی قرار بدید و بعد از قالب در بیارید و روی تور سیمی بزارید تا کاملا خنک بشه . باید صبر کنید که به دمای محیط
برسه بعد برش بزنید .
جاتون خالی دوستان عزیزم ،خیلی برای صبحانه بهم مزه داد ، با پنیر هم خیلی خوب می شه حتما امتحان کنید.
جاتون خالی دوستان عزیزم ،خیلی برای صبحانه بهم مزه داد ، با پنیر هم خیلی خوب می شه حتما امتحان کنید.
چه نون خوبی بافتش خیلی خوب شده
پاسخحذفتوش پودر نارگیل و گردو هم هست عالی
به جور نونها که کمی شبیه کیک هستن و خمیر مایه ندارن loaf cake میگن؟ یا من اشتباه میکنم? یا چون توی قالب لوف درست میشه میگن لوف کیک؟
خیلی ممنون شادی جون ، آره این نوع نون ها شبیه به کیک هستند ولی چون خیلی کم چرب و کم شیرین هستند و خمیر سفتی دارند بهشون نون می گند . loaf کلا به این قالب های مستطیل می گند و هر چیزی که توش درست بشه لوف هستش ولی به این نوع نون Quick Bread می گند
حذفارغوان جون آدم در وحله اول فکر میکنه که باید شیرین باشه , ولی شکر تو اجزاش نبود
پاسخحذفدستور جالبی بود , مرسی
اه , راستی ی چیز دیگه ازت یاد گرفتم عزیزم , اینکه به این جور قالبها میگین لوف :)
شیرین هستش ولی کم شیرینه و مثل کیک نیست ، شکر هم داره علاوه بر انبه که البته می شه از مقدارش کم کرد . مقدار شکر رو معمولا با میزان شیرینی انبه تنظم می کنند که اگه خیلی رسیده و شیرین باشه و نخواند شیرین باشه از شکرش کم می کنند.
حذف:-) <3
سلام ارغوان جون.
پاسخحذفچرا از دو نوع آرد استفاده کردی؟ نمیشه کلا از آرد سبوس دار فقط استفاده کرد؟
کلا من نمیدونم چرا اکثر دستورهای شیرینی و کیک که میبینم، دو نوع آرد رو با هم قاتی میکنن. علتش چیه؟
یه سوال دیگه! اگه اصلا اصلا شکر نزنم خیلی بد میشه؟
مرسی :)
سلام دوست عزیزم
حذفاگه همش رو از آرد سبوس دار استفاده کنیم ، بافت فشرده تر و سنگین تری خواهیم داشت برای همین همیشه از مخلوط هر دو استفاده می شه . و این که آرد سبوس دار رطوبت بیشتری جذب می کنه و اگه همش رو از آرد سبوس دار استفاده کنید لازمه که مقدار مایعات رو بیشتر کنید .
اگه انبتون خیلی شیرینه مشکلی پیش نمیاد که شکر رو حذف کنید البته رنگ و بافتش کمی متفاوت خواهد بود .