۱۳۹۳ شهریور ۱۶, یکشنبه

اردک شکم پر


دوستان عزیزم ، من مدت ها بود که شوهر می گفت که هوس اردک کرده .

اگه راستش رو بخواید من وقتی ایران بودم اصلا اردک نخورده بودم ،هرچند که مامانم همیشه از اردک با سس پرتقالی که در رستوران شب های شیراز خورده بود تعریف می کرد ولی من تا به حال نخورده بودم ( نخندید )!
برای اولین بار اینجا اردک خوردم ، و به نظرم خوشمزه اومد . البته اردک توی رستوران های اینجا نسبتا گرون هستش ولی خب مثلا هر از چند گاهی در رستوران گرند ابوشقره که یه رستوران معروف مصری هست این اردک رو می خوریم و خوشمزه هم هست . مزه و رنگ اردک با مرغ متفاوته و مزه ی خاص خودش رو داره و به نظرم نحوه ی درست کردنش خیلی مهمه که خوشمزش کنه.
این دفعه تصمیم گرفتم که خودم اردک درست کنم ،برای همین با جستجو در اینترنت دنبال دستوری می کشتم که شبیه همون اردک ابوشقره باشه . به دستور خانم منال العالم بر خوردم که یه سر آشپز مشهور هستش و از همون استفاده کردم  که واقعا هم خوشمزه و عالی بود مثل مال بیرون . خیلی بدیهی هستش که می شه این روش رو برای مرغ هم به کار برد،واقعا عالیه و خوشمزست ،بهتون پیشنهاد می کنم امتحانش کنید .

مواد لازم :

اردک 1 عدد 1800 تا 2 کیلو گرمی
نمک 1 قاشق غذاخوری
پودر زیره سبز 1 قاشق غذاخوری
پودر تخم گیشنیز 1 قاشق غذاخوری
گراماسالا 1 قاشق غذا خوری
پاپریکا 1 قاشق غذا خوری
 پودر فلفل قرمز تند ½ قاشق مربا خوری
هل 1 قاشق مربا خوری
دارچین 1 قاشق مربا خوری
پودر زنجبیل ½ قاشق مریا خوری
فلفل سیاه ½ قاشق مربا خوری

برای مواد داخل شکم اردک

پیاز اعدد درشت
سیر 3 حبه
برنج 1 پیمانه
چوب دارچین 1 عدد
برگ بو 3 عدد
روغن 2 قاشق غذا خوری

برای کنار اردک

1 عدد پیاز بزرگ
2 عدد سیب زمینی
2 عدد هویج

روش تهیه :

بادمجان رو بشورید و با پوست به قظعات مکعب درشت خرد کنید و بهش نمک بزنید .روغن رو در قابلمه ای ریخته و بادمجان خرد شده رو توش بریزید و تفت بدید ، بعد پیاز و سیر رو اضافه کنید و تف بدید و بعد چوب دارچین و برگ بو رو اضافه کنید و کمی تفت بدید


 و بعد به اندازه ی کته کردن برنج بهش آب اضافه کنید 


و بزارید که بپزه و آبش تموم بشه . بزارید کنار تا خنک بشه .


اردک رو بشورید و برای گرفتن بوی بدش مقداری آرد روی سطح و داخش شکمش بپاشید و بعد روش و  داخلش رو سرکه بزنید و 5 دقیقه بزارید باشه بعد دوباره اردک رو بشورید ، این کار رو 2 بار دیگه تکرار کنید .


برای گرفتن چربی های اضافه سطح اردک ، اردک رو در ظرفی بزارید و مقداری آب جوش بیارید و روی اردک بریزید و لازم نیست در اون آب زیاد بمونه ،اردک رو از آب در بیارید و با یه دستمال آشپز خونه کمی خشک کنید .و ادویه ها و نمک و فلفل رو با هم مخلوط کنید و روی سطح و داخل شکم اردک بمالید .


بعد از مخلوط برنج و بادمجونی که درست کردید در داخل شکم اردک پر کنید ( چوب دارچین و برگ بوها رو خارج کنید ) و شکم اردک رو با چند تا خلال دندون ببندید .

ادویه ها یی که سطحش در اثر تکون دادن و فشار دستم گایین ریخته رو دوباره به سطحش ریختم ولی ازش دیگه عکس ندارم
من برای پختن اردک از کیسه ی تنورک پخت استفاده کردم ، که کیسه های مخصوص مقاوم به حرارتی هستند که می شه در فرو یا ماکروویو گذاشت . این کیسه ها باعث می شند که چیزی که داخلش قرار می گیره با آب و و روغن خودش بخته بشه و حسابی نرم و خوشمزه باشه و در ضمن فر و ظرفتون هم کثیف نشه . برای نحوه  کار با کیسه باید دستور العمل روی جعبش رو بخونید ،چون می تونه متفاوت باشه.
داخل کیسه رو کمی آرد پاشی کردم و سیب  زمینی و هویج  و پیاز(نمک و فلفل زده ده ) رو داخل گذاشتم و اردک رو روش قرار دادم و کیسه رو بستم و با خلال دندون چندین تا سوراخ در کیسه ایجاد کردم که بخار بتونه خارج بشه


 و در طبقه ی وسط فر 180 درجه به مدت دو ساعت قرار دادم .
اردک خیلی چربه و کلی روغن از خودش پس می ده و اردک و سبزیجات با آب و روغن اردک می پزند و خیلی خوشمزه می شند .

*** می تونید به جای بادمجان از دل و قلوه و جگر اردک استفاده کنید ولی اردک من کاملا داخلش خالی بود و تمیز بود و بنابر این من تصمیم گرفتم که بادمجون رو جایگزینش کنم . من از اردک منجمد استفاده کرده بودم که گذاشته بودم کاملا یخش آب بشه.
*** من مقدار بیشتری برنج و بادمجون درست کردم که در کنارش بخوریم و اتفاقا این برنج خیلی خوشمزه بود.
نوش جان / ارغوان




۱۷ نظر:

  1. نوش جونتون عزیزم چه خوشگل و هوس انگیز شده
    منم تا حاا اردک نخوردم یعنی مامانم گاهی برای فسنجون از اردک استفاده میکرد ولی من دوست نداشتم
    این شیوه بوی بد اردک رو گرفتن خیلی جالب بود که سه بار باارد و سرکه بوش رو می گیریم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون عزیزم ،جات خالی <3
      این کار رو از همون خانم سرآشپز یاد گرفتم ، دقیقا نمی دونم کجایی ،لهجش لبنانی به نظر میاد ولی تو قاهره درس خونده . خیلی کاراش رو دوست دارم ،همیشه همه ی نکات رو ریر به ریز و کامل می گه

      حذف
  2. این ارد پاشی کیسه تنورک برای چی بود راستی ؟ دستور العمل پشت جعبه کیسه این بود؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. دستور العمل کیسه ی من آرد پاشی نداشت ولی اون خانم سرآشپز آرد پاشی کرد ،من هیچ وقت نمی کردم ولی این دفعه گفتم بکنم . فکر می کنم باعث می شه به کیسه نچسبه .البته بدون آرد هم مشکلی نداشتم ،شاید نوع کیسه ی اون این طوری بوده .

      حذف
  3. به به , کاملا مناسب شب سال نوی آلمانی
    من هم فقط ١ بار اردک کامل درست کردم و دیدم خیلی وقت میخواهد تا بپزه
    این بود که به همون بوقلمون کفایت کردم
    ولی الان میبینم که تو فقط ٢ ساعت گذاشتی , خیلی زمان خوبی داشتی
    نوش جونتون , خیلی هم خوشرنگ شده ارغوان جون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون گیلدا جون ،جاتون خالی عزیزم <3
      این کیسه های مخصوص فر خیلی کار رو تسریع می کنه ،حتما امتحانش کنید .

      حذف
    2. راست میگی عزیزم , گذشته از این خیلی هم فر تمیز میمونه

      حذف
  4. چقدر خوشرنگ شده ، بادمجون هم داخلش گذاشتی دیگه عااااالیه ، من تا حالا نه خوردم و نه درست کردم ، هیچوقت جرئتش رو نداشتم که امتحان کنم ، اما با دستور تو و توضیحات کاملت ، حتما باید یه بار امتحان کنم ، نووووش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جونم ،جاتون خالی عزیزم <3
      منم تو ایران نخورده بودم ولی چون شوهرم زیاد دوست داره قبلا تو رستوران امتحانش کرده بودم و خوشم اومده بود . من جرات امتحان کردن چیز های مختلف رو دارم . شاید سخت ترین تجریم امتحان خرگوش بود ، البته خرگوش خیلی مزش شبیه مرغه و البته کم چرب تر ولی چیزی که در خرگوش انتظار نداشتم سرش بود که یه طوری گذاشته بودند که داخل قرار گرفته بود و من ندیده بود و جای خالی گوشاش :-( خب خیلی جا خوردم

      حذف
  5. عجب غذااااای خوشمزه ایی دستت طلا ارغوان عزیزم چه خوشگل برشته شده من که عاشقش شدم :*

    پاسخحذف
  6. اگه اهل طعم ترش باشین فکر میکنم یکی از خوشمزه ترین اردک ها با رسپی شمالی باشه که مواد داخل شکمش شامل - پیاز سرخ شده -الو - انار خشک و رب انار - نمک و فلفل و زردچوبست
    روش کار هم اینه که اول اردک رو تو روغن کمی سرخ میکنن تا دهانه شکمش کمی خودش و جمع کنه بعد مواد رو به اندازه داخل شکمش تهیه میکنن
    پیاز و سرخ میکنن و الو و انار خشک ترش و (دونه های انار که تو آفتاب خشک شده) تو روغن تفت میدن و کمی رب انار سیاه هم بهش اضافه میکنن طعم ترشی و میزان اون به ذائقه خودتون بستگی داره بعد که تفت دادن اینا رو داخل شکم اردک میریزن .بعد اردک و داخل دیگ گذاشته دو لیوان یا کمتر توش آب میریزن و با کمی از مایه داخل شکم البته بدون الو میریزن کنارش تو آب و میذارن یه دو ساعت یا بیشتر بپزه
    ---------------------
    یه دستور دیگه اش درست کردن اردک با سبزی سوسه کباب شمالیه که معمولا سبزی هاش همه جا پیدا نمیشه و درست کردن فسنجون با اردک که دوست دارن شیرینی عاشقشن ولی من نه :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون سمانه جان از توضیحاتتون ،دفعه بعد حتما روش شمالی رو امتحان می کنم .خیلی باید خوشمزه باشه .

      حذف
  7. ارغوان جون این اردک باید همینطوری برای شب کریسمس روی میز شام من ظاهر بشه خیلی عالی شده عزیزم مرسی.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون مهناز جون ، لطف دارید
      جاتون خالی عزیزم <3

      حذف
  8. خانومی اینجا ایران است!!1
    گراماسالا از کجا بیاریم بانو :-) زیر دیپلم بگو آخه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. عزیزم ، تو تجریش همه ی عطاری ها و ادویه فروشی ها دارند

      حذف