دوستان عزیزم ،اگه مثل من به برنج های مخلوط و
ماهی علاقه دارید ، حتما این غذا رو امتحان کنید خیلی خوشمزست .
این غذا در کشور
های مختلف عربی با ادویه های متفاوتی درست می شه و صیادیه السمک نامیده می شه .
به این نوع برنج صیادیه می گند ولی معنی خاصی نداره اسمش اینه یا من و شوهرم
داستانش رو نمی دونیم .
این مدل درست کردن رو از خانم اماراتی که در شارجه زندگی می کنه یاد گرفتم و به نظرم
خوشمزست . ولی مثلا مصری ها فقط در برنجش زیره ی سبز می ریزند و از ادویه های دیگه
استفاده نمی کنند .
مواد لازم برای 3- 4 نفر :
برای برنج :
برنج 2 لیوان شسته شده
پیاز درشت خلالی خرد شده 3 عدد
روغن برای سرخ کردن پیاز
قرص استاک مرغ 1 عدد
پودر زیره سبز 2 و 2/1 قاشق مرباخوری
دارچین ½ قاشق مربا خوری
گرد لیمو ½ قاشق مریا خوری
پودر تخم گیشنیز ½ قاشق مربا خوری
پودر هل ¼ قاشق مربا خوری
فلفل سیاه ¼ قاشق مربا خوری
روغن مایع 1 قاشق غذا خوری
آب 3 پیمانه ( به مقدار لازم برای کته کردن
برنجتون )
نمک به مقدار لازم
برای ماهی :
فیلیه ی ماهی 600 گرم
ادویه ی ماهی 1 قاشق مربا خوری
زردچوبه 1 قاشق مربا خوری
پودر زیره سبز ½ قاشق مربا خوری
پودر سیر ½ قاشق مربا خوری
فلفل سیاه ¼ قاشق مربا خوری
فلفل قرمز ¼ قاشق مربا خوری ( بنا به ذائقه ی
خودتون تنظیم کنید و در نظر داشته باشید که ادویه ی ماه خودش کمی تند هست )
نمک ¾ قاشق مربا خوری ( میزان نمک بستگی به
ذائقه ی خودتون داره )
آرد ¾ لیوان
برای تزئین :
فلفل دلمه ای رنکی نازک اسلایس شده 1 عدد
کره 2 قاشق غذا خوری
لیمو برش خورده
روش تهیه :
پیاز رو در روغن سرخ کنید تا برشته و قهوه ای
رنگ بشه و در صافی بزارید که روغن اضافش بره ( نمی خوایم همه ی روغن کامل گرفته
بشه ،برای همین روی دستمال جذب روغن نمیزاریم ). بعد پیاز و ادویه ها و قرص استاک
مرغ و 1 قاشق روغن مایع رو به علاوه ی 1
لیوان آب داغ در میکسر ریخته و 3 دقیقه مخلوط می کنیم تا یکدست بشه . و بعد در
قابلمه ای که می خوایم برنج رو توش بپزیم می ریزیم و باقی مقدار آب( دو لیوان) رو
بهش اضافه می کنیم و بعد برنج رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم و نمکش رو اندازه
می کنیم (یادتون باشه که قرص استاک مرغ خودش نمک داره) و روی گاز می زاریم تا بجوشه و آبش تموم بشه و کمی برنج رو از دیواره ها
به وسط میاریم و دور برنج رو کمی روغن می دیم و برای نیم ساعت با شعله ی کم می
زاریم تا دم بکشه . در این حین ادویه ها و نمک و فلفل رو با هم مخلوط کنید و به
فیله ی ماهی تکه شده اضافه کنید و مخلوط کنید تا ادویه همه جای ماهی رو بگیره .
آرد رو در کیسه ای بریزید و قطعات ماهی رو توش بندازید و خوب تکونش بدید تا آرد همه
قسمت های ماهی رو بگیره
و بعد ماهی رو در روغن داغ سرخ کنید . و بعد روی دستمال
جذب روغن بزارید تا روغن اضافیش گرفته بشه .
برای تزئین هم فلفل دلمه ای رنگی رو در کره سرخ
کنید. برنج رو در دیس بکشید و ماهی رو روش بزارید و با فلفل های رنگی و برش های
لیمو تزئینش کنید که من یادم رفت لیمو بزارم و این که من چند تا فلفل رنگی داشتم و مقداری از همه ی رنگاش استفاده کردم و بقیش رو هم یه سالاد کردم که بعدا دستورش
رو براتون می زارم .
*** من دستور رو همون طور که در کشور های عربی
درست می شه گذاشتم ولی گاهی پیاز رو نگینی ریز خرد می کنم و با روغن تفت می دم و
بعد ادویه ها رو اضافه می کنم و تف می دم و بعد برنج و آب رو اضافه می کنم و
دمپختش می کنم ، یعنی دیگه تو میکسر نمی ریزمش .
نوش جان / ارغوان
به به این ترکیب با اون ادویه هاش معلومه که عربی هست
پاسخحذفاون ترکیب ادویه با برنج هم خیلی جالب بود , چون اصولا همه ادویه ها رو درسته میزارن و بعد هم بر میدارن
دستت درد نکنه ارغوان جون , میدونم که میدونی من از عشاق ماهی هستم :))))
خیلی ممنون گیلدا جون <3
حذفبله ،معمولا ادویه ی درسته می ریزند که برنج رو رنگی نکنه ولی این یکی به خاطر پیاز سرخ شده رنگی هست پس دیگه ادویه ها رو هم همون طوری اضافه می کنند و تو میکسر می ریزند تا یه دست بشه و هیچی از پیاز زیر دندون نیاد و چیزی قاطی برنج نباشه
منم مثل شما ماهی دوست دارم .
عالی شده عزیزم
پاسخحذفاز چه ماهی استفاده کردی برای این برنج؟ فکر کنم ماهی های تیغ دار خوب نیستن متاسفانه خونواده ما زیاد ماهی خور نیست و برای همین من خیلی کم درست میکنم این ادویه ها حسابی خوش عظر و طعمش میکنه نوش جون
خیلی ممنون شادی جون ، من از یه ماهی استفاده کردم که اینجا بهش white fish می گند . اینجا چندد مدل از این فیله ماهی ها داریم که کم بو و مزه هستند مثل تیلاپیا . به نظر من اگه ماهی خوب مزه دار بشه افرادی هم که دوست ندارند می خوردند . البته همچین ماهی هایی اصولا زیاد مزه ی ماهی نمی دند !
حذفچقدرلذیذه ارغوان جان ، کیف میکنم غذاهای عربی میذاری عزیزم ، من که عاشق کارهاتم ، خسته نباشی ....
پاسخحذفخیلی ممنون رزیتا جونم ،شما همیشه به من لطف دارید <3
حذفغذاهای عربی رو دوست دارم ، اکثرشون با ذائقه ی ما جور در میاد .