دوستان عزیزم ، این نون خیلی خوشمزست و بهتون
پیشنهاد می کنم که اگه حوصله و علاقه به نون پختن دارید و مثل من عاشق پیچیدن بوی نون تازه تو خونه هستید امتحانش
کنید .
من قصد نداشتم دستور این نون رو بذارم ولی دیدم حیفه دوستان رو از لذت خوردن یه نون خوشمزه محروم کنم ! این نون
رو مدتی پیش درست کردم و اون روز چون وقت
نداشتم از مراحل کارش درست عکس نگرفتم و این که می دونم که پختن نون وقت گیر و کمی
سخته ( البته این نون خیلی ورز دادن نمی خواد خوشبختانه ) برای همین معمولا دوستان
علاقه ی زیادی بهش ندارند ولی وقتی دستور سالادی که در کنار این نون سرو می شه رو
گذاشتم ، تعداد زیادی در خواست دستور نون رو کردند و من هم بنا به قولی که دادم
دستورش رو می ذارم .
مواد لازم :
آرد 3 و ½ پیمانه ( مقدار آرد می تونه با توجه
به جنس آرد متفاوت باشه ،ممکنه کمتر و یا بیشتر باشه)
خمیر مایه ی فوری 2 قاشق چایخوری
نمک 2 قاشق چایخوری
شکر 1و ½ قاشق پایخوری
کره 3 قاشق غذا خوری یا 45 گرم
روغن زیتون 1 قاشق غذا خوری
آب 1 ولرم و ½ پیمانه
پیاز 2 عدد درشت مکعبی خرد شده
2 قاشق غذا خوری کره
2 قاشق چایخوری روغن زیتون
¼ قاشق چایخوری نمک
کنجد ، سیاه دانه و مقداری شکر قهوه ی ( در حد 1
قاشق غذا خوری ) برای روی نان
روش تهیه :
کره رو بزارید آب بشه و کنار بزارید تا خنک بشه
.
آرد و خمیر مایه ی فوری و نمک رو با هم مخلوط
کنید و کنار بزارید .
در کاسه ی بزرگی شکر ، روغن زیتون ،کره ی آب شده
رو با هم مخلوط کنید و آب ولرم رو بهش اضافه کنید و بعد مخلوط آرد رو کم کم بهش
اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر بدست بیاد ،
همین طور که آرد رو اضافه می کنید خمیر رو ورز بدید تا آرد جذب خمیر بشه . اینقدر
آرد اضافه کنید تا خمیر لطیف و کمی چسبناک داشته باشید که با ورز دادن از بین می ره. سطح کار رو کمی
آرد پاشی کنید و خمیر رو برای 5 تا 7 دقیقه ورز بدید تا الاستیک بشه .
بعد ظرفی رو
چرب کنید و خمیر رو داخلش بزارید و سطح خمیر رو هم چرب کنید و روش کیسه بکشید و به مدت 45 دقیقه تا یکساعت در جای گرم بزارید تا حجمش افزایش
پیدا کنه .
در این حین پیاز رو در ماهیتابه ای بریزید و کمی
تفت بدید تا سبک بشه و بعد کره و روغن زیتون رو بهش اضافه کنید و تفت بدید و نمک
رو هم اضافه کنید و بذارید کمی سرخ بشه و نرم بشه ، نمی خوایم پیاز رو برشته کنیم
.
پف خمیر رو بخوابونید و از خمیر 4 تا چونه
بگیرید و روی سطح چرب شده قرارش بدید و
روش رو بپوشونید و بذارید 10 -15 دقیقه استراحت کنه . بعد سطح رو کمی آرد پاشی کنید و هر گلوله رو با ورده
به صورت دایره ای به ضخامت 0.5 سانت باز کنید .
و روی سینی فر که کاغذ روغنی
انداختید قرار بدید و از پیاز روش بریزید ،موقع ریختن پیاز از لبه های خمیر فاصله
بدید
و بعد روی نون کنجد و سیاه دونه بریزید و با دست فشار بدید تا پیاز و کنجد
کمی داخل خمیر فرو بره
و برای 20 – 30 دقیقه دیگه صبر کنید تا خمیر باز حجم پیدا
کنه . فر رو از 10 دقیقه قبل روی 175 درجه ی سانتی گراد روشن کنید و یه ظرف آب جوش
داخلش بزارید تا محیط مرطوب ایجاد کنید . شکر قهوی ای رو با دست روی نون ها بپاشید و نون رو در طبقه ی وسط فر به مدت 20 دقیقه
بپزید ، اگه روی نوی طلایی نشده بود ، شعله پایین رو خاموش کنید و شعله ی بالا رو
روشن کنید تا روی نون کمی طلایی بشه ولی زیاد نذارید که نون خشک نشه . می تونید
این نون خوشمزه رو با سالاد فلفل دلمه ای و در کنارهر غذایی سرو کنید .
*** اگه خمیر مایتون فوری نیست اول باید در ظرف
کوچکی با شکر بریزیدش و ¼ پیمانه آب ولرم بهش اضافه کنید و بذارید 10 دقیقه بمونه تا
روش کف کنه و بعد بقیه ی مراحل رو مثل قبل ادامه بدید.
*** این نون یه جورایی شبیه پیتزاست و از این خمیر برای درست کردن پیتزا هم می شه استفاده کرد .
*** این نون رو از دستور یه سر آشپز مصری به اسم شف محمد فوزی درست کردم و به این نون خبز بیالی می گند .
*** این نون یه جورایی شبیه پیتزاست و از این خمیر برای درست کردن پیتزا هم می شه استفاده کرد .
*** این نون رو از دستور یه سر آشپز مصری به اسم شف محمد فوزی درست کردم و به این نون خبز بیالی می گند .
نوش جان / ارغوان
من گفتم این نونها آشنا هست
پاسخحذفپس کنار اون سالاد لذیذ بود
ارغوان جون تو که میدونی من عاشق نون پختن و بوی نون هستم , فکر کنم این نان باید خیلی ویژه باشه , چون هم بوی نان تازه هست و هم عطر پیاز تفت داده :)
راستی این نونها رو چگرد و خوشکل در آوردی , یعنی من همیشه خمیرها رو به هر شکلی در میارم الا گرد :)))))
تا به حال که موفق نشدم
خیلی نون خوشمزه ایه ، جاتون خالی گیلدا جون .البته شاید یه جورایی شبیه پیتزاست .
حذفنون ها هم اتفاقی گرد در اومدند ! معمولا این طوره نمی شه به خصوص نون هایی که باید نازک باشند
به به ، عطر نون منو کشوند اینجا ، حدس میزنم که چقدر خوشمزه شده باشه عزیزم ، این مدل نونها که تاپینگ دارن رو من خیلی می پسندم ، دستت درد نکنه و نوش جونتون باشه :)
پاسخحذفخیلی ممنون رزیتا جونم ، جاتون خالی عزیزم <3 منم خیلی دوست دارم .
حذفداخل قابلمه هم میشه؟
پاسخحذفمن امتحان نکردم پس نمی تونم بهتون بگم .
حذفدست گلت درد نکنه مرسی که دستورش رو گذاشتی حتما درستش میکنم :*
حذف