این غذا طعم خوشمزه و متفاوتی داره و ظاهرش هم خیلی قشنگ و شیکه و بسیار
برای شب یلدا مناسبه . اگه به طعم های جدید علاقه دارید حتما این غذا رو امتحان کنید .
مواد لازم
گوشت چرخ کرده 400 گرم ( گوسفند یا گوشتی که کم
چرب نباشه بهتره )
فلفل دلمه ای قرمز کوچک 1 عدد ( اگه تند دوست
دارید می تونید از فلفل قرمز تند استفاده کنید)
گیشنیز خرد شده ¾ پیمانه و 2 قاشق غذا خوری هم
برای تزئین
سیر رنده شده 1 حبه
زنجبیل رنده شده 2 قاشق مرباخوری
پیاز 2 عد
متوسط ریز خرد شده
آرد سوخاری 4 قاشق غذا خوری سرپر
تخم مرغ بزرگ 1 عدد
ادویه ی all spice 1 قاشق مربا خوری ( می تونید به جاش ¼ دارچین ، ¼ میخک ،¼ جوز هندی
، 1/8 فلفل سیاه ، 1/8 هل )
به 4 عدد به وزن 1 کیلو و 300 گرم ( به های
کوچیک و صاف و صوف و بدون لک رو انتخاب کنید )
لیمو ترش بزرگ 1 عدد
روغن زیتون 3 قاشق غذا خوری
هل درسته 6 عدد
چوب دارچین 1 عدد
رب انار 2 قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده یک قاشق غذا خوری
آب مرغ
2 لیوان ( می تونید به جاش از آب و قرص استاک مرغ استفاده کنید )
نمک و فلفل به مقدار دلخواه
دانه ی انار و دانه ی صنوبر
روش تهیه
گوشت رو با نصف مقدار پیاز، سیر ، نصف مقدار
زنجبیل ، فلفل دلمه ای و گیشنیز مخلوط کنید و هم بزنید و ورز بدید .
بعد ادویه ،
نمک و فلفل سیاه و آرد سوخاری و تخم مرغ رو اضافه کنید و هم بزنید و ورز بدید تا
یکدست بشه .
پوست به ها رو بگیرید و به صورت طولی برش بزنید
و داخلشون رو با کمک چاقو و قاشق خالی کنید .
به ها سفت هستند و خالی کردن داخلشون
کمی سخته ولی بعد انجام دادن یکی کار دستتون میاد . داخل به ها رو اونقدر خالی
کنید تا چیزی به ضخامت 1.5 سانت باقی بمونه . یه ظرف بزرگ آب سرد بردارید و داخلش
نصف لیمو رو بچکونید و به رو بعد از این که داخلش رو خالی کردید اون تو بریزید تا
سیاه نشد .
بهتره هر به رو انجام بدید و بعد به سراغ بعدی برید . داخل به ها رو
نگه دارید ، بعد داخل خرد کن یا دستگاه غذا ساز بریزید تا ریز بشه .
به ها رو با مایه ی گوشتی پر کنید و روش چند عدد
دانه ی صنوبر قرار بدید .
بقیه ی پیاز رو با به خرد شده در ظرفی بزرگی که می خواید
به ها رو توش بپزید بریزید و تفت بدید تا سبک بشه
بعد روغن زیتون ، دانه های هل و
چوب دارچین رو اضافه کنید و بذارید یه 10
دقیقه با هم سرخ بشند ، بعد رب انار و رب گوجه رو اضافه کنید و تفت بدید و آب مرغ
رو روش بریزید و نصف دیگه ی لیمو رو توش بریزید و زعفران دم کرده رو هم اضافه کنید
.
نمک و فلفل و ترشی و شیرینیش رو اندازه کنید بعد به ها رو داخلش بچینید و از
مایع روش بریزید و درظرف رو بذارید و اجازه بدید بپزه .
هر چند از گاهی از آبش روی
به ها بریزید . تقریبا بین 20 تا 30 دقیقه بسته به جنس به و میزان رسیدگیش می پزه
. مواظب باشید که نرم بشه ولی له نشه .
به ها رو از قابلمه در بیارید و هل ها و چوب
دارچین رو از داخل آبش خارج کنید . آب رو در ظرف سرو بیزید و به ها رو روش قرار
بدید و به گیشنیز خرد شده و دانه ی انار تزئینش کنید .
*** میزان ترش و شیرینیش بستگی به شیرینی و
رسیدگی به و نوع رب انار داره ، اگه رب انارتون ترشه و به ها شیرین نیست می تونید
کمی شکر اضافه کنید تا ملس بشه یا از مقدار لیموترش کم کنید .
*** من یادم رفته بود زنجبیل تازه بخرم و از پودر
زنجبیل استفاده کردم ، ½ قاشق مربا خوری تو گوشت و ½ قاشق مربا خوری تو آبش .
البته اگه زنجبیل تازه بریزید بهتر می شه .
*** به هایی که من گرفته بودم کوچیک بود و 5 تاش
1 کیلو و 300 گرم بود .
نوش جان / ارغوان
خیلی جالب بود ، تا حالا به شکم پر ندیده بودم ، حتما خوشمزه هست ، دست گلت درد نکنه بابت دستور و ایده ی عالیت
پاسخحذفبرای خودمم جالب بود :-) من دوست داشتم مزش رو البته خوب کمی ته مزه ی شیرینی داره
حذفبه به چه عکسهایی شده , چه چیدمانی ^_^
پاسخحذفارغوان جون , فکر نکنم اون به ها رو به راحتی خالی کرده باشی عزیزم :))
من تا به حال با خیلی چیزها به صورت امتحانی این مدل کار ها رو کردم , ولی با به نه
یقینا همونجور که گفتی باید لذیذ باشه , دست گلت درد نکنه و نوش جونتون
خیلی ممنون گیلدا جون <3 چشماتون قشنگ می بینه
حذفآره عزیزم ، گفتم که کار سختی ولی بعضی ها با به دلمه درست می کنند و مقداری از سرش رو می برند و شکمش رو خالی می کنند ، این دیگه خیلی به نظرم سخته . داشتم فکر می کردم می شه به رو اسلایس کرد و گوشت رو به صورت کوفته قلقلی درست کرد .
اگه مزه ی ترش و شیرین رو دوست دارید از این خوشتون میاد .جاتون خالی