۱۳۹۳ آبان ۲۵, یکشنبه

نان پیاز


دوستان عزیزم ، این نون خیلی خوشمزست و بهتون پیشنهاد می کنم که اگه حوصله و علاقه به نون پختن  دارید و مثل من عاشق پیچیدن بوی نون تازه تو خونه هستید امتحانش کنید .


من قصد نداشتم دستور این نون رو بذارم  ولی دیدم حیفه دوستان رو از لذت خوردن یه نون خوشمزه محروم کنم ! این نون رو مدتی  پیش درست کردم و اون روز چون وقت نداشتم از مراحل کارش درست عکس نگرفتم و این که می دونم که پختن نون وقت گیر و کمی سخته ( البته این نون خیلی ورز دادن نمی خواد خوشبختانه ) برای همین معمولا دوستان علاقه ی زیادی بهش ندارند ولی وقتی دستور سالادی که در کنار این نون سرو می شه رو گذاشتم ، تعداد زیادی در خواست دستور نون رو کردند و من هم بنا به قولی که دادم دستورش رو می ذارم .

مواد لازم :

آرد 3 و ½ پیمانه ( مقدار آرد می تونه با توجه به جنس آرد متفاوت باشه ،ممکنه کمتر و یا بیشتر باشه)
خمیر مایه ی فوری 2 قاشق چایخوری
نمک 2  قاشق چایخوری
شکر 1و ½ قاشق پایخوری
کره 3 قاشق غذا خوری یا 45 گرم
روغن زیتون 1 قاشق غذا خوری
آب 1 ولرم  و ½ پیمانه
پیاز 2 عدد درشت  مکعبی خرد شده
2 قاشق غذا خوری کره
2 قاشق چایخوری روغن زیتون
¼ قاشق چایخوری نمک
کنجد ، سیاه دانه و مقداری شکر قهوه ی ( در حد 1 قاشق غذا خوری ) برای روی نان

روش تهیه :

کره رو بزارید آب بشه و کنار بزارید تا خنک بشه .
آرد و خمیر مایه ی فوری و نمک رو با هم مخلوط کنید و کنار بزارید .
در کاسه ی بزرگی شکر ، روغن زیتون ،کره ی آب شده رو با هم مخلوط کنید و آب ولرم رو بهش اضافه کنید و بعد مخلوط آرد رو کم کم بهش اضافه کنید  و هم بزنید تا خمیر بدست بیاد ، همین طور که آرد رو اضافه می کنید خمیر رو ورز بدید تا آرد جذب خمیر بشه . اینقدر آرد اضافه کنید تا خمیر لطیف و کمی چسبناک داشته باشید  که با ورز دادن از بین می ره. سطح کار رو کمی آرد پاشی کنید و خمیر رو برای 5 تا 7 دقیقه ورز بدید تا الاستیک بشه .


بعد ظرفی رو چرب کنید و خمیر رو داخلش بزارید و سطح خمیر رو هم چرب کنید و روش کیسه  بکشید و  به مدت 45 دقیقه  تا یکساعت در جای گرم بزارید تا حجمش افزایش پیدا کنه . 
در این حین پیاز رو در ماهیتابه ای بریزید و کمی تفت بدید تا سبک بشه و بعد کره و روغن زیتون رو بهش اضافه کنید و تفت بدید و نمک رو هم اضافه کنید و بذارید کمی سرخ بشه و نرم بشه ، نمی خوایم پیاز رو برشته کنیم .
پف خمیر رو بخوابونید و از خمیر 4 تا چونه بگیرید  و روی سطح چرب شده قرارش بدید و روش رو بپوشونید و بذارید 10 -15 دقیقه استراحت کنه . بعد  سطح رو کمی آرد پاشی کنید و هر گلوله رو با ورده به صورت دایره ای به ضخامت 0.5 سانت باز کنید .


 و روی سینی فر که کاغذ روغنی انداختید قرار بدید و از پیاز روش بریزید ،موقع ریختن پیاز از لبه های خمیر فاصله بدید


و بعد روی نون کنجد و سیاه دونه بریزید و با دست فشار بدید تا پیاز و کنجد کمی داخل خمیر فرو بره


و برای 20 – 30 دقیقه دیگه صبر کنید تا خمیر باز حجم پیدا کنه . فر رو از 10 دقیقه قبل روی 175 درجه ی سانتی گراد روشن کنید و یه ظرف آب جوش داخلش بزارید تا محیط مرطوب ایجاد کنید .   شکر قهوی ای رو با دست روی نون ها بپاشید  و نون رو در طبقه ی وسط فر به مدت 20 دقیقه بپزید ، اگه روی نوی طلایی نشده بود ، شعله پایین رو خاموش کنید و شعله ی بالا رو روشن کنید تا روی نون کمی طلایی بشه ولی زیاد نذارید که نون خشک نشه . می تونید این نون خوشمزه رو با سالاد فلفل دلمه ای و در کنارهر غذایی سرو کنید .


*** اگه خمیر مایتون فوری نیست اول باید در ظرف کوچکی  با شکر بریزیدش و  ¼ پیمانه آب  ولرم بهش اضافه کنید و بذارید 10 دقیقه بمونه تا روش کف کنه و بعد بقیه ی مراحل رو مثل قبل ادامه بدید.

*** این نون یه جورایی شبیه پیتزاست و از این خمیر برای درست کردن پیتزا هم می شه استفاده کرد .

*** این نون رو از دستور یه سر آشپز مصری به اسم شف محمد فوزی درست کردم و به این نون خبز بیالی می گند .

نوش جان / ارغوان


۷ نظر:

  1. من گفتم این نونها آشنا هست
    پس کنار اون سالاد لذیذ بود
    ارغوان جون تو که میدونی من عاشق نون پختن و بوی نون هستم , فکر کنم این نان باید خیلی ویژه باشه , چون هم بوی نان تازه هست و هم عطر پیاز تفت داده :)
    راستی این نونها رو چگرد و خوشکل در آوردی , یعنی من همیشه خمیرها رو به هر شکلی در میارم الا گرد :)))))
    تا به حال که موفق نشدم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی نون خوشمزه ایه ، جاتون خالی گیلدا جون .البته شاید یه جورایی شبیه پیتزاست .
      نون ها هم اتفاقی گرد در اومدند ! معمولا این طوره نمی شه به خصوص نون هایی که باید نازک باشند

      حذف
  2. به به ، عطر نون منو کشوند اینجا ، حدس میزنم که چقدر خوشمزه شده باشه عزیزم ، این مدل نونها که تاپینگ دارن رو من خیلی می پسندم ، دستت درد نکنه و نوش جونتون باشه :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جونم ، جاتون خالی عزیزم <3 منم خیلی دوست دارم .

      حذف
  3. داخل قابلمه هم میشه؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. من امتحان نکردم پس نمی تونم بهتون بگم .

      حذف
    2. دست گلت درد نکنه مرسی که دستورش رو گذاشتی حتما درستش میکنم :*

      حذف