۱۳۹۳ آذر ۹, یکشنبه

ماهی با سس زرد هندی


 دوستان عزیزم ، مزه ی زرد چوبه و زنجبیل و شیر نارگیل و پیاز ترکیب بسیار خوشمزه ای در این غدا ایجاد کرده و من و همسرم خیلی دوست داشتیم،اگه دوست دارید طعم های جدید رو امتحان کنید بهتون توصیه می کنم حتما این غذا ی ساده و خوشمزه رو امتحان کنید . 


مواد لازم برای 4 نفر :

فیله ی ماهی 750 گرم
2 قاشق غذا خوری زردچوبه جداگانه
آب لیمو ترش 2 قاشق غذا خوری جداگانه
5 قاشق غذا خوری روغن زیتون
پیاز خلالی خرد شده 4 عدد متوسط
سیر 3 حبه
زنجبیل رنده شده 2 قاشق غذا خوری
فلفل قرمز تند درسته ی خشک شده 2 قاشق غذا خوری (که من ازش استفاده نکردم و به جاش ½  قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز استفاده کردم که تند بود ولی نه خیلی  ، میزان تندیش رو با ذائقه ی خودتون تنظیم کنید )
شیر نارگیل 1و ½ پیمانه
نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه
این غدا با برنج سفید سرو می شه 


این شیرنارگیلی که من استفاده کردم !


روش تهیه :

فیله های ماهی رو به اندازه ی مکعب های بزرگ خرد کنید و بهش 1 قاشق غذا خوری آبلیمو ،نمک و فلفل سیاه و 1 قاشق غذا خوری زرد چوبه بزنید و خوب مخلوط کنید و کنار بزارید تا مزه دار بشه .
در ماهیتابه ای 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون بریزید و پیازها رو توش بریزید و تفت بدید ،تا طلایی بشند و بعد فلفل قرمز رو اضافه کنید و بعد سیر و بعد زنجبیل رو اضافه کنید و هم بزنید و با هم مخلوط کنید و مقداری تفت بدید و بعد زرد چوبه رو اضافه کنید و تفت بدید و بعد 1 قاشق آب لیمو ترش رو اضافه کنید و مخلوط کنید و بعد شیر نارگیل رو اضافه کنید و بزارید بجوشه و کمی غلیظ بشه .
در ماهیتابه ی دیگه ای 2 قاشق روغن ریخته وماهی رو توش سرخ کنید ،شعله ی گاز رو کم نکنید که آب ندازه و همه ی قسمت های ماهی رو سرخ کنید که زمان کمی می بره و بعد ماهی ها ی سرخ شده رو درون سس بریزید و مخلوط کنید و کمی بزارید روی حرارت بمونه تا مزه ها به خورد هم بره و نمک و فلفلش رو اندازه کنید و بعد  با برنج سفید  سرو کنید .




*** بهتره از فیله ی ماهی هایی که بو و مزه ی خفیف تر دارند مثل تیلاپیا استفاده کنید ، هر چند که کار نشد نداره . دوستان در امارات می تونند از white fish , cream doris , tilapia , nile fish استفاده کنند .

*** اگه شیر نارگیل در دسترس ندارید می تونید از خامه استفاده کنید یا شیر نارگیل رو در منزل تهیه کنید ، چون با شیر نارگیل به خاطر طعم خاصش خوشمزه تره .براتون لینک تهیه ی شیر نارگیل که پگاه جون ( وبلاگ آشپزی از دل و جان ) زحمتش رو کشیدند می زارم ،که واقعا دستور ساده ای هم هست ،دست گلشون درد نکنه ، برای دیدن دستور اینجا رو کلیک کنید .
اینجا  هم می تونید نحوه ی پوست کندن و تهیه ی انواع محصولات نارگیل رو که شف طیبه عزیز ( کارگاه آشپز سازی ) زحمتش رو کشیدند ببینید .

 **** در تهران شیر نارگیل در سوپرمارکت های بزرگ و لوازم قنادی فروشی ها موجوده .

نوش جان / ارغوان


۱۰ نظر:

  1. وای ی ی من پای این غذا هستم , شدید د د د د
    میمیرم واسه همه قسمتش
    <3

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. جاتون خالی گیلدا جون <3 خوشمزه بود . راستی شیر نارگیل کم چرب هم هست اگه کسی بخواد

      حذف
  2. تا حالا شیرنارگیلی تو غذا امتحان نکردم ارغوان جان ، بااااید یه بار این طلسم شکسته بشه ، دستورت حرف نداره عزیزم ، اگر درست کنم شوهرم حتما خیلی خوشش میاد ، دستت درد نکنه و نوش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جونم <3
      اینو امتحان کنید ، واقعا خوشمزه می شه و شوهرم خیلی دوست داشت و طعم غالبش زردچوبه و شیر نارگیل هستش .

      حذف
  3. دستت طلا عزیز دلم منم عاشق این ترکیب هستم مخصوصا که با گوشت ماهی باشه :*

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون پگاه جون <3 جاتون خالی خوشمزه بود

      حذف
  4. خیلی هم عالی شیر نارگیل هم یکی از ان چیزهاست که باید نمرده بخورم و بعد از دنیا برم
    راستی درمورد تیلا پیا ظاهرا شایعاتی که میگفتن راسته
    همسرم هم توی نت خوند که میزان امگا 6 بیشتر ز امگا 3 هست
    خیلی تیلا پیا دوست دارم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شیر نارگیل هم تو تهران هم تو سوپرمارکت ها بود و هم تو لوازم قنادی فروشی ها .
      آره تیلاپیا مثل ماهی های دیگه شاید مفید نباشه ولی صد در صد در حد گوشت قرمز هم مضر نیست :-) هر چی دوست داری بخور عزیزم

      حذف
  5. سلام میشه از ماهی lax یا سالمون استفاده کرد، ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوست عزیز
      کار که نشد نداره هرچند که بهتره برای این غذا از ماهی هایی که طعم قوی دارند استفاده نشده . ولی اگه شما خودتون از طعم ماهی سالمون خوشتون میاد می تونید ازش استفاده کنید.

      حذف