۱۳۹۳ آبان ۱۵, پنجشنبه

کلوچه ( scone ) کدو حلوایی






دوستان عزیزم ،این اسکن خیلی لطیف و خوشمزس و من عاشق عطر و طعم ادویه هاش هستم ،بهتون پیشنهاد می کنم امتحانش کنید


کلوچه نزدیک ترین لغت در زبا ن فارسی برای اسکن هستش ولی این لغت نمی تونه به طور صحیح گویای این شیرینی با شه چون این شیرینی با کلوچه های ما متفاوت هستش ، پس من از همون لغت اصلیش استفاده می کنم
 Scone یه شیرینی کم شیرین اسکاتلندی هستش که موقع چای عصرونه می خورند  و معمولا داخلش از میوه هایی مثل توت فرنگی یا بلوبری استفاده می شه که البته این با پوره ی کدو حلوایی هستش وبافتی مثل کلوچه داره .


مواد لازم :

2 پیمانه آرد
7 قاشق غذا خوری شکر
1 قاشق غذا خوری بیکینگ پودر
½ قاشق چایخوری نمک
1 قاشق چایخوری دارچین
½ قاشق چایخوری جوز هندی
¼ قاشق چایخوری میخک
¼ قاشق چایخوری زنجبیل
6 قاشق غذاخوری یا 85 گرم کره سرد به مکعب های کوچک خرد شده
¾ و 1/8  پیمانه پوره ی کدو حلوایی
1 قاشق خامه ی صبحانه + 3 قاشق شیر رو خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست بشه
1 عدد تخم مرغ درشت
1 قاشق چایخوری وانیل

 روش تهیه : 

همه ی مواد خشک رو با هم مخلوط کنید و بعد با استفاده از دستگاه غذا ساز یا خرد کن یا میکسر یا تیغه ی مارپیچ همزن کره های مکعبی خرد شده ی سرد رو با مواد خشک مخلوط کنید تا به حالت شن مانند در بیاد .در ظرف دیگری پوره کدو حلوایی، 3 قاشق غذا خوری از مخلوط  شیر و خامه (بقیش رو برای رومال نگه دارید )،تخم مرغ و وانیل رو با هم بزنید و بعد به آرامی مخلوط آرد رو بهش اضافه کنید و با همزن دستی یا قاشق مخلوط کنید ،نباید زیاد هم بزنید فقط در حد مخلوط شدن کافیه .
روی سطح آرد بپاشید و خمیر را به شکل مستطیل به قطر 2.5 سانت باز کنید و مستطیل رو با استفاده از یک چاقوی تیز به 4 تا مربع تقسیم کنید (یعنی اول مستطیل رو نصف کنید و بعد هر کدوم از مستطیل های به وجود اومده رو هم نصف کنید !) و بعد هر مربع رو از قطر ببرید که دو تا مثلث ایجاد بشه ،در این صورت 8 تا مثلث خواهیم داشت .


مثلث ها رو روی سینی فر که کاغد روغنی گذاشتید بزارید و با قلمو باقی مانده ی مخلوط  خامه و شیر رو روش بمالید 


و در فر 200 درجه به مدت 14 تا  16دقیقه یا تا وقتی که روش طلایی بشه بزارید.
اسکن ها بسیار کم شیرین هستند و برای همین همیشه بعد از پخت روشون رو با مواد شیرین تزئین می کنند ، برای این اسکن دو تا رویه وجود داره که من فقط از یکیش استفاده کردم چون خیلی کم شیرین دوست دارم ولی اگه می خواید مثل اسکن استارباکس باشه از هر دوش استفاده کنید .

رویه ی ادویه ای :

1 پیمانه پودر شکر
½ قاشق چایخوری دارچین
¼ قاشق غذا خوری جوز هندی
 1/8 قاشق چایخوری میخک
1/8 قاشق چایخوری زنجبیل
3 قاشق غذا خوری شیر
پودر شکر رو با ادویه ها مخلوط کنید و سه قاشق شیر رو بهش اضافه کنید و مخلوط کنید .

رویه ی شکری :

1 پیمانه پودر شکر
3 قاشق غذا خوری شیر
پودر شکر و شیر رو مخلوط کنید .
برای تزئین اسکن ها اول باید صبر کنید تا  کاملا خنک بشند و بعد اول از رویه ی شکری روی سطح اسکن بمالید و بزارید خشک و محکم بشه و بعد از رویه ی ادویه ای روی اسکن ها بریزید به صورتیکه خط هایی روش ایجاد کنید  و صبر کنید تا خشک بشه و بعد سرو کنید .من فقط از رویه ی ادویه ای استفاده کردم ،اگه می خواید از یکی استفاده کنید حتما از همین استفاده کنید چون اصل مزه ی این اسکن به همینه.


نوش جان / ارغوان 

۱۴ نظر:

  1. نوش جونتون عزیزم باید یه اسکن درست کنم خیلی وقته تو فکرشم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون عزیزم <3
      باید نوبتش برسه ولی من اسکن ها رو دوست دارم

      حذف
  2. بسیار هم عالی عزیزم ، مثل همیشه کامل و واضح همه نکات رو توضیح دادی :*

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون رزیتا جونم <3 لطف دارید عزیزم :-*

      حذف
  3. عاشق این توضیحاتت هستم ارغوان جون
    نوش جون عزیزم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی ممنون گیلدا جون <3
      اگه این توضیحات رو ندم که میان کچلم می کنند ، مجبور به شفاف سازی هستم :-)

      حذف
  4. سلام scone لزوما شیرین نیست. مثلا مثل scone پیاز و پنیر :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. کیک و مافین و بیسکویت هم می تونه شیرین نباشه !!! ولی همچنان به همین نام ها خونده می شه ولی باید دید که در اصل چی بوده .

      حذف
  5. سلام، مقدار پوره کدو حلوایی چقدر باید باشه؟فر باید از قبل گرم بشه؟ ممنون از شما

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام . مقدار پوره ی کدو حلوایی 3/4 بعلاوه ای 1/8 پیمانه هستش و فر هم باید از 5 تا 10 دقیقه قبل روشن بشه

      حذف
  6. ببخشید چرا پیمانه کدو حلوایی دو تا کسر هست 3/4 و 1/8، من متوجه مقدارش نشدم؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. برای این که اگه این دو کسر رو با هم جمع کنیم مقداری می شه که درجه ای برای اندازه گیریش نداریم . منظور این اندازه گیری 3/4 پیمانه و نصف درجه ی بعدی تا قبل از رسیدن به یک پیمانه هستش

      حذف
  7. ارغوان جون سلام.من درست کردم.منتها دو نکته بود:
    1- با 2 پیمانه آرد خمیر بدست نیومد .به آرد بیشتری نیاز بود.
    2- مخلوط شیر و خامه تقریبا چیز زیادی ازش نمیمونه برای رومال.من دوباره کمی درست کردم.
    3-ای کاش یک عکس هم از زمانی که از فر بیرون میان قبل از تزیین با رومال می گذاشتید.
    4-آیا شعله ی بالایی فر هم باید روشن بشه یا خیر
    ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام شهرزاد جان
      خمیر این شیرینی چسبناکه ولی جنس آرد ها هم می تونه متفاوت باشه . مخلوط شیر و خامه ای که باقی می مونه زیاد نیست و با قلمو باید مالید . متاسفانه از مرحله ای بعد در آوردن تو فر یادم رفته ازش عکسی بگیرم . این که لازمه شعله ی بالای فر رو روشن کرد یا نه بستگی به فرتون داره اگه تا زمانی که زیرش طلایی بشه روش هم طلایی شده دیگه لازم نیست روش رو روشن کنید ولی اگه روش طلایی نشده و زیرش طلایی شده باید شعله ی بالایی رو روشن کنید و پایین رو خاموش کنید تا روش هم طلایی بشه ، فرهای گازی معمولا این طوری هستند .

      حذف